Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bývalý boxer napadol svojich susedov, dokonca mal strieľať na privolaných policajtov
Zdielať na

Bývalý boxer napadol svojich susedov, dokonca mal strieľať na privolaných policajtov

Bývalý boxer napadol svojich susedov, dokonca mal strieľať na privolaných policajtov

KOŠICE / Zahádzal cestu odpadkami a tehlami, vyhrážal sa niekoľkým ľuďom, napadol susedov a dokonca mal strieľať aj v prítomnosti policajtov. Bývalý boxer z Pereša skončil v policajnej cele. Na muža už v minulosti obyvatelia podali niekoľko trestných oznámení.

Obyvatelia Pereša majú z Petra strach. Už niekoľko rokov im poriadne strpčuje život. Susedia sa boja o svoj život a na kameru preto hovoriť nechceli. Peter im hádže do okien vajíčka a dokonca i veľké kamene. Mnohí tvrdia, že je zrejme drogovo závislý a je nevyspytateľný. S problémovým susedom si nevedia rady už 6 rokov.

"Niekto nám rozbil okná, vždy keď nás videl a neboli svedkovia sa nám vyhrážal likvidáciou, zabitím, manžela dokonca napadol tri krát," vysvetľuje obyvateľka Pereša. Všetko začalo pre stavbu bytov, ktorú Peter robil bez náležitého povolenia. Susedia boli proti čiernej stavbe a tak spísali petíciu. "My sme podali naňho trestné oznámenie, lebo ja som sa naozaj bála, aj manžel sa cítil ohrozený," tvrdí obyvateľka Pereša. 

Navyše na ulici hlasno púšťa hudbu, vulgárne nadáva ostatným a dokonca sa prechádza nahý. "Ma obyvatelia kontaktovali, že komunikácia Gelnická je neprejazdná, komunikáciu zahádzal neprispôsobivý občan a púšťa si nahlas rádio," približuje starosta mestskej časti Pereš Jozef Karabin. Na ceste skončil rôzny stavebný materiál, tehly, roxorové tyče či zelenina. "Čo mu prišlo pod ruky, dokonca aj kvetináče," dodáva Jozef Karabin. 

Prečo to Peter urobil si nikto nevie vysvetliť

Viacerí obyvatelia tvrdia, že počuli niekoľko výstrelov a to aj v prítomnosti policajtov. Polícia v oficiálnom stanovisko ale streľbu nepotvrdila. Policajti ale u Petra našli dve dlhé guľové zbrane. "Vykonaným preverovaním sa streľba na policajnú hliadku nepotvrdila," objasňuje košická krajská hovorkyňa policajtov Lenka Ivanová. 

Peter skočil v cele s návrhom na väzobné stíhanie. O väzbe budú na súde rozhodovať v najbližších dňoch. Muža obvinili z prečinu nebezpečného vyhrážania. Za tento skutok mu hrozia 3 roky väzenia. "Mne tie vyhrážky robil, keď som sa niekde pohybovala po záhrade, bola som sama, až tak, že som musela navštíviť lekára," poznamenala obyvateľka Pereša. 

Obyvatelia obce protestovali proti tomu, aby sa k nim nasťahovali neprispôsobiví občania. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy