Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Muž (21) sa pokúsil o vraždu svojho kamaráta, potom spôsobil vážnu nehodu
Zdielať na

Muž (21) sa pokúsil o vraždu svojho kamaráta, potom spôsobil vážnu nehodu

KOŠICE / Na ceste z Košíc smerom na Jahodnú došlo v noci k veľmi vážnej nehode. Čelne sa zrazili dve autá. Nehoda má navyše šokujúce pozadie. Vodič, ktorý ju spôsobil totiž unikal po tom, čo mal v Košiciach bodnúť kamaráta.

Dvadsaťjedenročný muž zrejme išiel prirýchlo, neprispôsobil ale jazdu svojim schopnostiam a čelne narazil do oprotiidúceho Volkswagenu. Jeho vodič, 45- ročný muž zrážke zabrániť nedokázal. V aute s ním sa viezol i 12- ročný spolujazdec. "V Passate sa nachádzal aj spolujazdec, ktorého zranenia si vyžiadali jednorázové ošetrenie," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Obe autá boli po zrážke zdemolované. Opel Meriva narazil prednou časťou do zvodidiel. Hasiči poskytli obom zraneným vodičom neodkladnú prvú pomoc a vozidlá zabezpečili proti pohybu. Policajti o pár minút zistili, že 21-ročný vinník nehody má toho na rováši omnoho viac. V jednom z bytov v košickej mestskej časti Juh totiž nožom zaútočil na 18-ročného mladíka.  "Podozrivá osoba v úmysle usmrtiť, napadla 18- ročného Košičana a spôsobila mu niekoľko bodných rán v hornej polovici tela, a z miesta činu ušla,"  pokračovala Ivanová.

Obaja vodiči i napadnutý muž utrpeli vážne zranenia. Momentálne sú hospitalizovaní v košickej nemocnici. Podozrivého páchateľa už lekári operovali. "Pacient sa musel podrobiť operačnému zákroku, momentálne je v stabilizovanom stave a pri vedomí," povedala hovorkyňa UN LP Košice Ivana Stašová. 18-ročný mladík sa bude podľa polície zo zranení liečiť približne 6 týždňov. Páchateľovi pre zistenie alkoholu alebo iných omamných látok odobrali biologický materiál. Motív jeho konania zatiaľ jasný nie je. 

"Vzhľadom na závažnosť tohto prípadu vec prevzal krajský policajný vyšetrovateľ , ktorý 21-ročného muža z Košíc obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu," dodala hovorkyňa Lenka Ivanová. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny 20 -ročné väzenie.

Tomáš v taxíku bodol neznámeho muža do srdca. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy