Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Akcia NAKA na južnom Slovensku nebola len o drogách. Zaistili peniaze aj granát
Zdielať na

Akcia NAKA na južnom Slovensku nebola len o drogách. Zaistili peniaze aj granát

JUŽNÉ SLOVENSKO / Po utorňajšej policajnej akcii s krycím názvom Meddeline, ktorá bola zameraná na drogy v Nitrianskom a Trnavskom kraji, policajti obvinili 7 ľudí. Okrem omamných látok príslušníci NAKA zaistili aj zbrane či falošné peniaze.

Akciu protizločinecká jednotka NAKA v utorok zavŕšila nielen obvinením, ale aj zadržaním množstva vecí, vrátane drog. "Policajti zadržali včera pri domových prehliadkach 16 osôb. Prehľadali 21 domov a 28 iných priestorov," informovala policajná hovorkyňa Denisa Balogová. 

Boli nimi aj priestory, ktoré patria starostovi Dolného Chotára a jeho rodinného príslušníka. Predpoklad, že práve starosta Dolného Chotára, ktorý je od februára vo väzbe za objednávku 5 vrážd a ďalších trestných vecí, by mohol mať do činenia aj s drogami, nám polícia zatiaľ nepotvrdila. Jeho syna totiž po vypočutí prepustili na slobodu.

"Na základe dôkaznej situácie vyšetrovateľ obvinil sedem osôb z drogovej trestnej činnosti," dodala Balogová. Bol spracovaný návrh na ich väzobné stíhanie. Počas akcie totiž policajti okrem väčšieho množstva peňazí, drog a náradia na ich výrobu, zaistili aj útočné pušky a ďalšie zbrane a dokonca aj granát.

​Zadržaní sa evidentne venovali aj iným oblastiam – pri domových prehliadkach sa našli falošné doklady či bankovky, ukradnutá motorka, auto so sfalšovanými údajmi. A na expertízu putovali aj mobilné telefóny a počítačová technika.

Pozrite si reportáž o razii: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy