Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Najsledovanejší prípad týrania skončil. Babička štyroch detí ide za mreže
Zdielať na

Najsledovanejší prípad týrania skončil. Babička štyroch detí ide za mreže

PRAHA / Vynesením rozsudku sa v Česku skončil jeden z najsledovanejších prípadov týrania. Súd potrestal babičku štyroch detí a poslal ju do väzenia na osem rokov. Najmladšia Valéria je už viac ako rok nezvestná a podľa polície môže byť po smrti.

"Odsudzuje sa k úhrnnému trestu odňatia slobody vo výmere ôsmich rokov," vyniesla rozsudok sudkyňa Lenka Hájková. S trestom bola spokojná aj štátna zástupkyňa. "Myslím si, že pani Soňa K. je osoba, ktorá musí byť eliminovaná zo spoločnosti slušných ľudí a dostala maximálnu možnú výšku trestu, ktorú považujem za spravodlivú," povedala štátna zástupkyňa Iva Brucklerová. 

Drastické týranie, bitka násadou na vysávač či zväzovanie putami zažívali deti podľa rozsudku súdu celé týždne, dokonca aj mesiace. Pri výsluchu deti uviedli, že najhoršie na tom bola najmladšia Valinka, ktorá dookonca pred rokom a pol zmizla. Ich stará mama uviedla, že ju odviezla do Nemecka k príbuzným, no tí to popreli. Pred sudcom požadovali pre Soňu K. oveľa vyšší trest. 

Súd upozornil aj na to, že stará mama utratila aj všetky peniaze z účtov detí, ktoré na ne brala protizákonne. Spolu s bolestným bude musieť zaplatiť okolo pol milióna českých korún. Rozsudok ale zatiaľ nie je právoplatný. Babička, ktorá svoje vnúčatá týrala sa proti nemu na mieste odvolala. "Moja klientka sa jasne vyjadrila v tom, že sa cíti nevinná," povedal obhajca Michael Perez. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy