Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Poslanca zbilo 15 mužov. Starosta rozhodol, že dedina najme profesionálnu strážnu službu
Zdielať na

Poslanca zbilo 15 mužov. Starosta rozhodol, že dedina najme profesionálnu strážnu službu

BRZOTÍN / V obci Brzotín mali dnes mimoriadne obecné zastupiteľstvo. Zvolali ho po piatkovej bitke, pri ktorej vraj viac ako 15 mužov palicami a kameňmi dobilo miestneho poslanca. Obyvatelia obce hovoria, že majú strach. Starosta i poslanci preto rozhodovali o tom, ako sa postarať o ich bezpečnosť.

Pred obecným úradom sa zišli desiatky ľudí, ktorí sa chceli zúčastniť rokovania, to ale bolo neverejné. Svoju verziu príčiny surovej bitky majú aj miestni obyvatelia. "Normálne schválne na nich išiel autom. Jedného skoro zrazil. Utekali za tým autom, videli, ako zabočil a potom sa stalo, ako sa stalo," povedala miestna obyvateľka. 

​Muži mali byť vyzbrojení palicami preto, lebo si vytvorili vlastné hliadky. "Preto mali palice, lebo strážili a hliadkovali Rómov, lebo tu chodia cudzinci," objasnila jedna z miestnych. "Hľadali ženy, bolo im ich treba na prostitúciu," dodala ďalšia miestna obyvateľka. "Polícia informáciami disponuje a zaoberá sa nimi vecne príslušný útvar policajného zboru," informovala Jana Mésárová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

44-ročného Szilárda v utorok previezli z Košickej nemocnice do Rožňavy. "Pacient bol operovaný pre zlomeninu lebečnej kosti, ktorá musela byť urgentne ošetrená. Dnes bol po CT vyšetrení pri vedomí a v stabilizovanom stave," povedala  Ivana Stašková, hovorkyňa Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice.

O osude útočníkov, ktorí mali byť hlavnými aktérmi bitky, v utorok až do večerných hodín rozhodovala sudkyňa. Na otázku prečo zaútočili, jeden z útočníkov pre TV JOJ povedal, že dôvodom bolo, že poslanec zrazil dvoch chlapcov. "A tí ostatní kde sú? Veď 10 boli a majú piatich. Zvyšní doma sedia," povedala matka obvineného. 

Obec počas mimoriadneho zastupiteľstva prijala uznesenie, aké sa len tak nevidí. Ľudí budú strážiť profesionáli. "Obecné zastupiteľstvo sa rozhodlo, že prenajme profesionálnu strážnu službu, ktorá sa bude starať o bezpečnosť obyvateľov," informoval starosta obce Tibor Garay. "My ako poslanci sme urobili všetko preto, aby sa situácia v dedine upokojila," dodal poslanec Patrik Laczo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy