Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Jakub prehovoril o tragédii na diskotéke. Ako jediný prežil streľbu
Zdielať na

Jakub prehovoril o tragédii na diskotéke. Ako jediný prežil streľbu

DOLNÁ BREZNICA / Jakub, ktorý ako jediný prežil streľbu na diskotéke v Horovciach pri Púchove prehovoril. Informácie o tom, že medzi chlapcami a strelcom došlo krátko pred koncom zábavy ku konfliktu rázne odmietol. 18-ročný mladík je presvedčený o tom, že strelec nemal absolútne žiaden dôvod na to, aby pripravil o život dvoch mladých ľudí.

Jakub na osudné sobotné ráno spomína nerád, prišiel o dvoch priateľov. Projektil strelcovej zbrane ho zasiahol ako prvého. "Do brucha, kúsok od pupku," opísal svoje postrelenie Jakub. Chvíľu pred tým ako mal 35-ročný Martin, pochádzajúci z Dulova, na chlapcov strieľať, sa s ním Jakub rozprával, vôbec netušil že má pri sebe zbraň. Doteraz si Jakub kladie otázku, prečo na nich strieľal. "Žiadny dôvod nemal," povedal Jakub. Informácie o tom, že by sa mali chlapci pohádať Jakub rázne odmietol: "Prebehol okolo nás jeden chalan, on za ním a potom vystrelil."

​Všetci traja chlapci pochádzajú z Breznice, kde pôsobili ako dobrovoľní hasiči. V Horovciach boli na hasičskej zábave. Matej, ktorý je teraz Jakubovou veľkou oporou, odišiel z diskotéky len hodinu pred streľbou, tomu čo sa na nej stalo nechcel veriť. "Ja som najskôr zisťoval, či to je vôbec pravda, keď som zistil, že áno, aj som si poplakal," opísal situáciu kamarát Matej. 

Martin (35), ktorého krátko po streľbe policajti zadržali v hore je zatiaľ vo vyšetrovacej väzbe, hrozí mu až doživotný trest, obvinený je z vraždy a z nedovoleného ozbrojovania. "Nemal by sa taký človek dostať na slobodu," povedal Matej. Jakub prišiel o obličku, no ako jediný prežil. Venoval sa boxu. Na ten ale nateraz musí zabudnúť. "Pol roka nesmiem, musím mať kľudový režim," priznal Jakub, postrelený chlapec. "Vidím, že je z toho sklamaný, že sa tomu čo ho bavilo nemôže naplno venovať," dodal Matej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy