Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Duchaprítomnosť šoféra autobusu zabránila nešťastiu. Cestu mu skrížil mladý vodič
Zdielať na

Duchaprítomnosť šoféra autobusu zabránila nešťastiu. Cestu mu skrížil mladý vodič

ZVOLEN / Vážna nehoda sa stala na výjazde zo Zvolena. Do autobusu narazilo osobné auto. Šoféroval ho 19-ročný mladík, ktorý zo zatiaľ neznámych príčin prešiel do protismeru. Vodič autobusu nemal kam uhnúť. Keby strhol volant, prevrátil by sa do priekopy.

Kamera zachytila dopravnú nehodu na okraji Zvolena. Na záberoch vidieť náraz červeného vozidla do autobusu, ktorý išiel tesne za nimi. Autobus na trase Hriňová - Zvolen viezol zhruba desiatku cestujúcich, keď mu náhle skrížilo cestu osobné auto. "Išla oproti kolóna a zrazu vbehol do protismeru, to boli sekundy," uviedol vodič autobusu.

Za volantom sedel 19-ročný mladík, podľa svedkov prešiel náhle do protismeru. Päťdesiatročný vodič autobusu už nemohol zrážke zabrániť. Cesta je úzka, keby strhol volant, celý autobus aj s cestujúcimi by sa prevrátil do priekopy. Ľudia mali obrovské šťastie, pri čelnom náraze sa nikto z nich nezranil. "Nie je kde sa vyhnúť, snažil som sa, bolo zo 10 ľudí, ale nikto sa nezranil," povedal vodič autobusu.

Také šťastie ale nemal 19-ročný mladík, ktorému spod pokrčených plechov pomáhali hasiči. Zraneného ho sanitkou previezli do nemocnice. "Vyslobodili sme jednu zranenú osobu, osoby v autobuse neboli zranené," povedal hasič Miroslav Stehlík. "Po príchode poskytnutá prvá pomoc, so zranením hrudníka prevoz do nemocnice vo Zvolene," uviedl záchranár Andrej Hirjak. 

Autobus bol nepojazdný, pre cestujúcich prišiel náhradný spoj. Okolnosti nehody vyšetruje polícia, príčinu ešte nepoznajú. "Alkohol u vodičov zistený nebol, je to v štádiu objasňovania," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová. Do úvahy tak prichádza mikrospánok, ale aj možnosť, že sa vodič nepozeral na cestu pred sebou a teda sa nevenoval vedeniu vozidla.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy