Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Podnikateľ z Lučenca, ktorý zavinil tragickú nehodu, zostáva za mrežami. Súd jeho sľub neprijal
Zdielať na

Podnikateľ z Lučenca, ktorý zavinil tragickú nehodu, zostáva za mrežami. Súd jeho sľub neprijal

LUČENEC / Chcel ísť na slobodu, no naďalej zostáva za mrežami. Reč je o 64- ročnom podnikateľovi z Lučenca, ktorý je obvinený z trestného činu usmrtenia. Pred tromi týždňami si sadol za volant pod vplyvom alkoholu a počas svojej rýchlej a bezohľadnej jazdy prešiel do protismeru. Následky boli fatálne.

Po čelnej zrážke zomreli dvaja nevinní ľudia - otec so synom. Spolujazdkyňa sa vážne zranila. V terénnom aute, ktoré prešlo do protismeru, sedel lučenecký podnikateľ s ďalším mužom. Vážne sa nezranili, u obidvoch boli dychové skúšky pozitívne. Podnikateľ najskôr popieral, že by sedel za volantom. Vyšetrovateľ mal ale v rukách dosť dôkazov na to, aby podnikateľa obvinil na druhý deň po tragédii a navrhol pre neho aj väzbu. 

O jeho vzatí do väzby rozhodoval sudca v nemocnici. Ján využil svoje právo a podal sťažnosť. Obvinený vodič aj napriek tomu putoval za mreže, o jeho sťažnosti už krajský súd rozhodol, a to na 17. deň. "Odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici dňa 11. júla 2019 na neverejnom zasadnutí
sťažnosť obvineného Jána M. zamietol," informoval Marián Štulajter z Krajského súdu v Banskej Bystrici. Súdu predložil aj písomný sľub, že povedie riadny život, že sa nedopustí trestnej činnosti, a že splní všetky povinnosti, ktoré mu súd uloží. Krajský sudca ale tento prísľub nepovažoval za dostatočný. 

"Podľa § 80 ods. 1 písm. b/ Trestného poriadku neprijal písomný sľub obvineného. Väzbu obvineného Jána M. nenahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka," informoval ďalej Štulajter. 

Aj krajský súd bol toho názoru, že stále je dôvodná obava, že Lučenčan bude ovplyvňovať svedkov, bude pokračovať v trestnej činnosti, a že ujde, alebo sa bude skrývať. O ďalšie prepustenie z väzby môže Lučenčan požiadať súd o 30 dní. Vyšetrovanie tragickej dopravnej nehody, z ktorej je obvinený, stále pokračuje. 

Pri Košiciach sa stala vážna nehoda. O život prišli štyria ľudia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy