Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prípad razie v Moldave nad Bodvou: Obžalovaný Leonardo ani policajt, ktorý je svedkom, na súd neprišli
Zdielať na

Prípad razie v Moldave nad Bodvou: Obžalovaný Leonardo ani policajt, ktorý je svedkom, na súd neprišli

KOŠICE / Košický okresný súd sa v pondelok zaoberal prípadom ďalšieho zo šestice obžalovaných z osady v Moldave nad Bodvou, ktorí mali policajtov krivo obviniť z fyzických útokov počas razie ešte v roku 2013. Proces sa ale začal bez obžalovaného Leonarda.

To, že sa obžalovaný Leonard do súdnej siene nedostavil, sudca ako prekážku nevidel a pojednávanie otvoril.  A to aj napriek tomu, že obhajca žiadal súd o odročenie. Prokurátor predniesol obžalobu aj v neprítomnosti obžalovaného mladíka. "Náš klient nebol uvoľnený v práci v Nemecku bez toho, aby bolo ohrozené jeho pracovné miesto, čiže z toho dôvodu nebol prítomný," vyjadril sa jeho obhajca Dalibor Kuciaň. 

Obhajca mal i ďalší dôvod pre odročenie. Minulý týždeň totiž v prípade ďalších dvoch obžalovaných osadníkov iný sudca košického súdu rozhodol, že si počká na výsledky sťažnosti podanej na Európskom súde pre ľudské práva v Štrasburgu. Samosudca, ktorý pojednáva Leonardov prípad však takto nepostupoval a pokračoval v pojednávaní. V súdnej sieni pokračovalo dokazovanie čítaním listinných dôkazov. "Je prekvapujúce, že v jednej SR, s rovnakým trestným poriadkom, s rovnakými právami na jednom súde , dvaja sudcovia rozhodujú na jednom súde diametrálne odlišne," poznamenal obhajca. 

Okrem Leonarda neprišiel ani poškodený policajt, ktorý vystupuje ako svedok, a tak musel sudca pojednávanie predsa len odročiť.  Ďalší termín samosudca stanovil na september.

Viac o prípade aj v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy