Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Po zjavnej jazde pod vplyvom odmietol fúkať. Napokon vytiahol služobný policajný preukaz
Zdielať na

Po zjavnej jazde pod vplyvom odmietol fúkať. Napokon vytiahol služobný policajný preukaz

BRATISLAVA / V rukách policajtov skončil vodič, ktorý si za volant sadol pod vplyvom omamných látok. Iste si viete predstaviť, aké veľké bolo ich prekvapenie, keď zistili, že zadržaným mužom je ich kolega.

Ak to preženiete s omamnými látkami, a teda aj s alkoholom, bude to mať následky. Duplovane, ak ste príslušníkom policajného zboru. Krátko po pol štvrtej nadránom v sobotu 22. júna si vodiči všimli muža, ktorý jazdil zo strany na stranu po bratislavskom obchvate. Preto rýchlo kontaktovali policajtov. Muža v "tancujúcom" aute sa snažili odstaviť. Na výzvu najprv nereagoval a pokračoval v ceste. Dokonca sa mal údajne snažiť so svojim vozidlom blokovať druhé autá.

Keď konečne odstavil auto, podľa svedkov vytiahol služobný policajný preukaz so slovami "vieš ty, kto ja som?" Na mieste sa odmietol podrobiť dychovej skúške. Ak sa vodič odmietne podrobiť vyšetreniu na požitie alkoholu alebo inej návykovej látky, automaticky sa jeho rozhodnutie vníma, ako keby mal nad jedno promile, čo je už trestný čin.

"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci ohrozovania pod vplyvom návykovej látky.
Nadriadený začal už v prípade tohoto príslušníka policajného zboru už konanie o prepustení zo služobného pomeru," vysvetľuje hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov. 

Trest ho určite neminie

Zadržaného muža privolaná policajná hliadka obmedzila na osobnej slobode. 28-ročný muž mal byť natoľko myšlienkami neprítomný, že nevedel odpovedať na otázku, kam presne ide. Povedal len, že domov, ale svojou nebezpečnou jazdou sa vybral na kilometre vzdialenú trasu od svojho domova. Podľa zdroja blízkeho vyšetrovaniu je momentálne doma na "PN-ke" a čaká na ďalšie právne kroky.

Smrteľná nehoda. Vodič v plnej rýchlosti nabúral do betónového piliera. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy