Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž postavil na nohy celé sídlisko. Vyhrážal sa explóziou, z okna vyhodil bicykel a po policajtovi hodil nôž
Zdielať na

Muž postavil na nohy celé sídlisko. Vyhrážal sa explóziou, z okna vyhodil bicykel a po policajtovi hodil nôž

PARTIZÁNSKE / Obyvatelia Partizánskeho boli večer svedkami drámy. Z jedného paneláku museli evakuovať 60 ľudí. Dôvodom bol telefonát tamojšieho obyvateľa na tiesňovú linku, že celý blok vyhodí do vzduchu. Zabarikádoval sa v byte a odmietal vyjsť. Z okna vyhadzoval nože, hrnce, ale aj bicykel. Nikto netušil čoho všetkého je schopný.

Policajti, hasiči aj záchranári boli v najvyššej pohotovosti boli večer v Partizánskom v najvyššej pohotovosti. "Jeden z občanov sa vyhrážal, že vyhodí do vzduchu svoj byt, okamžite bolo potrebné vykonať opatrenia v súvislosti s evakuáciou. Išlo o 60 ľudí," uviedol Jozef Božik, primátor mesta Partizánske. 

​Policajti evakuovali 60 ľudí. Mesto bolo pripravené poskytnúť im ubytovanie. V paneláku zostal iba muž, ktorý hrozil výbuchom. "Už včera bolo počuť krik zo susedovho bytu, rozbíjanie televízora. Ráno, keď sme sa so ženou zobudili, tak sme pozerali, že z balkóna boli povyhadzované taniere, prázdna fľaša vína," opísal agresiu muža jeden z obyvateľov paneláku.

Muž bol čoraz agresívnejší. Demoloval byt a z okna vyhadzoval rôzne veci. Po policajtovi dokonca hodil nôž. Muž nereagoval na žiadne výzvy. Komunikovať odmietal aj s policajným vyjednávačom. Policajti na miesto zavolali aj kukláčov. V momente, keď sa pripravovali na zásah vybehol rozzúrený muž von a vrhol sa na jedného z policajtov. "Pokiaľ sa preukáže, že je to narkoman, tak na Slovensku musí platiť nulová tolerancia proti drogám," vyjadril sa primátor mesta. Potom, ako muža spacifikovali, záchranári ho odviezli do nemocnice. Prečo tak konal, zostáva záhadou. "Od susedov sme sa dozvedeli, že nedávno sa rozišiel z priateľkou, možno preto," povedal jeden z miestnych obyvateľov.

"Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy," informoval Pavol Kudlička, hovorca KR PZ Trenčín. Hodinu pred polnocou a ľudia sa konečne vrátili do svojich bytov.

Agresívne správanie preniklo aj do nočných ulíc Bratislavy. Mestskí policajti museli riešiť aj prípad sluchovo znevýhodneného muža:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy