Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž z Gruzínska sa ma utopiť na Oravskej priehrade. Podľa rodiny po ňom pátrajú len dobrovoľníci
Zdielať na

Muž z Gruzínska sa ma utopiť na Oravskej priehrade. Podľa rodiny po ňom pátrajú len dobrovoľníci

ORAVSKÁ PRIEHRADA / K Oravskej priehrade prišli príbuzní 30-ročného Gruzínca, ktorý sa tam mal utopiť ešte minulú sobotu. Jeho telo dodnes nenašli. Pozostalí si mysleli, že na priehrade bude veľká pátracia akcia. Našli tam ale len dobrovoľníkov, ktorí pátrajú takpovediac na vlastnú päsť. Aj dnes boli na vode i pod vodou od piatej ráno.

Rodina z Gruzínska, ktorá prešla stovky kilometrov, ostala zarazená. "Prosím všetkých, aby nám pomohli, nájsť toho človeka. My chceme, aby sa pomáhalo, hľadalo. Vyzývam všetky európske strany, aby pomohli nájsť strateného človeka," uviedol strýko utopeného Gruzinca. "To je nonsens, aby prišli tuná z Gruzínska a oni hľadali strateného človeka so mnou, veď ja nie som záchranár," poznamenal Ondrej Jackulík, zamestnávateľ nezvestného Gruzínca. "Určite by si to vyžadovalo väčšiu pozornosť od profesionálnych záchranárov. Profesionálne záchranárske zložky tu pátrali intenzívne len prvé tri dni," dodal. 

​Gruzínec sa mal utopiť počas minulej soboty. Dobrovoľníci tvrdia, že sú každý deň na vode od rána do večera. "My chodíme už 5. deň, chodíme na vlastné náklady, lebo sme dobrovoľní záchrancovia. A nikto nedá ani 5 korún, ani len na benzín. Ja som tu strávil obrovské množstvo hodín, už od 5:00 na vode, do večera, zadarmo," povedal Ľudovít Planeta, člen oravského záchranného systému. "Keby sa to vrcholným štátnikom stala takáto vec, pevne verím, že tu bude snoriť 30 ľudí dovtedy, kým ho nenájdu.Na toto sme sa laxne postavili a nechali nás tu Námestovcov, aby sme ho hľadali," povedal zamestnávateľ nezvestného Gruzinca. 

Rodina je zúfalá, prosí o pomoc. "Keby sa to stalo v Gruzínsku, najmenej by tam bolo 50 ľudí, čo by takto hľadalo," povedal strýko utopeného Gruzínca. Profesionáli sa ale bránia, tvrdia, že aktívne aj oni hľadajú. "Od soboty v súčinnosti so záchrannou brigádou intenzívne, v pravidelných intervaloch pracujem na vyhľadávaní nezvestnej osoby, či už na vodnej hladine, pod ňou, v okrajových častiach priehrady, žiaľ, do týchto chvíľ neúspešne," povedal Pavol Sitárik. "Policajný zbor PZ - Obvodné oddelenie PZ Námestovo intenzívne pracuje na vypátraní nezvestnej osoby v súčinnosti s HaZZ SR," potvrdila aj Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina.  

Rodina skúša vybaviť veľkú pátraciu akciu cez ministerstvo vnútra.

Od piatka nezvestný muž v Senci sa podľa odborníka nemusel utopiť:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy