Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Poštárku brutálne napadol pes. Zahryzol jej do polovice hlavy
Zdielať na

Poštárku brutálne napadol pes. Zahryzol jej do polovice hlavy

SLANSKÉ NOVÉ MESTO / Poštová doručovateľka z obce Kalša takmer prišla o život. Bezdôvodne na ňu zaútočil rozzúrený pes, ktorý ušiel z koterca. Nebyť miestneho obyvateľa, ktorý jej náhodou šiel oproti, žena by sa zrejme neubránila. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Poštárka vykonávala svoju každodennú rutinu. Agresívny pes bojového plemena na ňu zaútočil zozadu. Takmer tragická udalosť sa stala ešte 17. júna. Helena doručovala zásielky v obci Slanské nové mesto. Keď prechádzala okolo jedného z rodinných domov na ulici, ktorú dobre poznala, stafordšírsky teriér prekonal ohradu a skočil na 53-ročnú ženu. "On v klietke bol, ale či bola zavretá to neviem, vyskočil a ona jak sa pohla rovno na hlavu jej skočil," opísal situáciu svedok, ktorý ju zachránil Ján Tomko. "To bol zaživa masaker, za živa horor to bol," povedala napadnutá pani. 

Pes zahryzol žene do pravej polovice hlavy a vytrhol jej značnú časť kože vo vlasovej časti. To ale nebolo všetko, napokon zaútočil na pravú ruku, ktorou sa snažila brániť si tvár. Zovretie bolo také silné, že žene pomliaždilo kosti. Okrem muža jej na pomoc pribehol aj ďalší miestny obyvateľ, pes sa mu zahryzol do brady. Mužom sa ho napokon podarilo od silne krvácajúcej a o pomoc kričiacej ženy odtrhnúť. 

Vážne zranenú pani hospitalizovali na traumatológii, kde podstúpila už štyri operácie, vrátane plastického zákroku hlavy. Hoci ju už prepustili do domáceho liečenia, ďalšie operáciu ju ešte čakajú. Následky bude mať do konca života, no je vďačná, že útok vôbec prežila. 

"Slovenská pošta požiadala obec Slanské Nové Mesto o zamedzenie ohrozovania osôb psami podľa platného zákona, na základe čoho obec upozornila obyvateľov na povinnosti o bezpečnom držaní psov vyplývajúce z platného zákona. Zároveň sme upozornili zamestnancov pošty, aby zvýšili opatrnosť pri doručovaní zásielok zákazníkom, ktorí majú doma psa," informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Eva Rovenská. 

"V tejto súvislosti bolo začaté trestné konanie pre trestný čin ublíženia na zdraví, polícia vo veci naďalej koná, vykonáva potrebné procesné úkony, do vyšetrovania bol pribratý aj znalec a čaká sa na výsledky znaleckého dokazovania," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Zatiaľ nikto konkrétny obvinený nebol. Ako sme sa dozvedeli na mieste, psa utratili len pred niekoľkými dňami. To, ako sa dostal z voliéry na ulicu už bude vysvetľovať jeho majiteľ.

Ulicami Prievidze sa túlali psy, nechceli ich zobrať ani do karanténnej stanice. Viac vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy