Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Záblesky a ohlušujúce rany. V dome mali explodovať plynové nádoby a munícia
Zdielať na

Záblesky a ohlušujúce rany. V dome mali explodovať plynové nádoby a munícia

NOVÁ BAŇA / Záblesky a ohlušujúce rany asi hodinu po polnoci zobudili obyvateľov ulice v Novej Bani. Horel rodinný dom. Zrejme explodovali plynové nádoby, ale aj munícia. Zásah bol nebezpečný, hrozilo, že nekontrolovateľné explózie zrania hasičov. V dome bol 40-ročný muž.

Zobudili sa na záblesky a niekoľko rán, ktoré sa neskoro v noci ozvali ulicou. Plamene šľahajúce z poschodového rodinného domu bolo vidieť zdiaľky. "Autá húkali, nedalo mi, vyšiel som von a taký čudný zápach." opísal udalosti sused. "Dom bol v najvyššom stupni horenia, zrejme došlo k explózii, plus výbuchy munície vnútri." potvrdil Peter Hudec, HaZZ Nová Baňa. 

​Ulicu museli uzavrieť, keďže hrozili ďalšie výbuchy. "Určite nebezpečný, stále dochádza k výbuchom, museli sme byť na seba opatrní," povedal Peter Hudec. Nikto nepovolaní sa do blízkosti domu nedostal. Nemohli tadiaľ prechádzať žiadne autá, okrem hasičských. Tí čo sa vracali domov, museli čakať. "Ja som teraz prišiel, ja tu stojím autom," povedal obyvateľ Novej Bane. 

V dome bývali podľa susedov dvaja bratia, v čase keď došlo k výbuchu bol vnútri jeden z nich. 40-ročného muža z miesta odvážali s popáleninami záchranári. "Zranená osoba bola prevezená do nemocnice v Žiari nad Hronom," potvrdil Peter Hudec.

Pôvod munície, ktorá počas požiaru nekontrolovateľne vybuchovala už preveruje polícia. "V súvislosti s týmto prípadom, sme začali trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti. Na mieste bol aj zisťovateľ príčin požiaru," informovala Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Počas náročného zásahu sa hasičom podarilo v priebehu niekoľkých hodín požiar zlikvidovať. Dom je však po výbuchu vážne poškodený. "Budova je staticky narušená, čakáme na zistovateľa, zrejme dôjde k strhnutiu, týmto pádom je dom neobývateľný," dodal Peter Hudec.

Popradskí hasiči dostali hlásenie o úniku plynu na čerpacej stanici:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy