Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž sa mal utopiť v Senci, no potápači telo stále nenašli. Existuje aj možnosť, že sa v jazere neutopil
Zdielať na

Muž sa mal utopiť v Senci, no potápači telo stále nenašli. Existuje aj možnosť, že sa v jazere neutopil

Aj dnes záchranári pomocou člnu postupne prehľadali celé jazero v Senci, no telo na hladine nikde nenašli.

SENEC / Už niekoľko dní je nezvestný muž zo Stredného Slovenska. Naposledy ho videli v jazere v Senci. Nenašli ho ani potápači. Voda telo nevydala a je otázne, či sa muž naozaj utopil.

Od piatka je nezvestný muž, ktorého naposledy videli v Seneckom jazere. Policajti našli na brehu už len jeho osobné veci. Muž je už nezvestný šiesty deň. Od jeho zmiznutia po ňom pátrali hasiči, záchranári a rovnako aj policajní potápači. Podľa svedkov bol vo vode poriadne opitý a vo vode naznačoval, že sa topí a nevie poriadne plávať. Záchranné zložky postupne prehľadávali vodnú plochu vo vzdialenosti až 70-tich metrov od brehu.

Aj dnes záchranári pomocou člnu postupne prehľadali celé jazero, no telo na hladine nikde nenašli. Existuje aj možnosť, že muž sa v jazere neutopil. Podľa našich informácií je totiž zo sociálne slabšej skupiny a opitý mohol odísť z jazier preč aj bez osobných vecí, ktoré nechal na brehu. "Výsledok pátracej akcie je doposiaľ negatívny," približuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Lucia Mihalíková. 

Zbytočne sa nepresilovať a neriskovať 

Skúsený záchranár apeluje na všetkých ľudí, ktorí sa počas horúcich letných dní chodia kúpať na vodné plochy, aby zbytočne neriskovali a nepreceňovali svoje schopnosti."Pre prehriate telo, ak skočí do studenej vody, reaguje rôznymi spôsobmi. To môžu rôzne kŕče dostať a viac menej vtedy spanikária a nadýchnu sa vody a idú pomalinky ku dnu. Plávajúci nesmie spanikáriť, ak by náhodou dostal krč, musí sa nadýchnuť, ponoriť, respektíve skúsiť pod vodou si ten krč natiahnuť," vysvetľuje záchranár Juraj Maťaš. 

Len od otvorenia sezóny sa v Seneckom jazere utopili dvaja ľudia. Obaja pod vplyvom alkoholu. "Ak teda požijú ten alkohol, radšej by nemali vstupovať do vody. Človek sa cíti povzbudený a, myslím si, že nemá rešpekt pred vodou. Sa nám tu už utopili dvaja mladí chlapci, jeden bol pod vplyvom alkoholu, druhý taktiež bol pod vplyvom a skákal z vodného bicykla do vody," dodáva Maťaš. 

Bezvládne telo na hladine Klingera našli ľudia počas prechádzky. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy