Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Hasiči zasahovali v známom nákupnom centre. Zákazníkov museli evakuovať
Zdielať na

Hasiči zasahovali v známom nákupnom centre. Zákazníkov museli evakuovať

MICHALOVCE / Hasiči dopoludnia zasahovali v známom nákupnom centre v Michalovciach. Oheň tam zachvátil klimatizáciu umiestnenú na streche. Požiar sprevádzal dym, ktorý sa dostal aj do vnútorných priestorov.

Zákazníci, ktorí navštívili michalovský hypermarket, museli svoje nákupy náhle prerušiť. Ohrozoval ich totiž nepríjemný dymový zápach. "Po zadymení do obchodných priestorov boli všetci zamestnanci aj kupujúci evakuovaní," uviedol Marek Slivka, veliteľ zásahu HaZz Michalovce. Podľa zistení TV JOJ si ale poniektorí z požiaru ťažkú hlavu nerobili a pokojne nakupovali ďalej. Viac krát ich museli zamestnanci upozorňovať, aby obchod opustili.

Horiacu klimatizáciu sa ešte pred príchodom hasičov podarilo za pomoci hasiaceho prístroja uhasiť jednému zo zamestnancov. Svojou duchaprítomnosťou zabránil šíreniu požiaru. "Došlo k zničeniu časti klimatizačnej jednotky, ventilátorov a elektroinštalácie. Požiar spôsobil škodu predbežne vyčíslenú na tri tisíc eur," informoval Marián Kováč, zisťovateľ príčin požiarov. 

Zamestnanec sa ale pri hasení nadýchal dymu a tak na pomoc mu prišli záchranári. Našťastie nešlo o nič vážne. "Zamestnanec, ktorý sa požiar pokúšal uhasiť, bol ľahko intoxikovaný," potvrdil Marián Kováč. 

"Po skontrolovaní klimatizácie sme priestory odvetrali za pomoci pretlakovej ventilácie," povedal Marek Slivka. Približne po hodine bola prevádzka nákupného centra opäť obnovená. "Predbežnou príčinou vzniku požiaru je technická porucha na klimatizačnej jednotke, kde pravdepodobne zvýšených elektrickým prechodovým odporom, alebo samotných prehriatím elektroinštalácie došlo k požiaru," dodal Marián Kováč.

Hasiči varujú pred rizikom požiarov, ktoré stúpa s rastúcimi teplotami:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy