Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Policajná razia pre odpad. Miestni tvrdia, že o ničom nevedia
Zdielať na

Policajná razia pre odpad. Miestni tvrdia, že o ničom nevedia

ZLATÉ KLASY / Veľké haldy odpadu pred rodinnými domami v jednej z obcí Trnavského kraja, zaujali policajtov. Na niekoľko hodín ju navštívili vo väčšom počte. Podľa polície sa zamerali na environmentálnu kriminalitu.

Policajti ráno uzavreli časť cesty do obce Zlaté Klasy. Vodiči, ktorí si ráno naplánovali cestu v smere od Veľkých Uľan na Most pri Bratislave si museli pre uzáveru cestu predĺžiť. Niekoľko zasahujúcich policajných áut zabralo jednu z ulíc.

"Môžem potvrdiť, že polícia vykonala akciu v obci Zlaté Klasy súvisiacu s podozrením ne environmentálnu kriminalitu," uviedla Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ Trnava. 

Obyvateľom nebolo veľmi do reči. Väčšina ľudí z okolia miesta zásahu drží pokope, tak nám tvrdili, že o ničom nevedia. V okolí sú rôzne nelegálne skládky a nedá sa nevšimnúť si pred niekoľkými domami neporiadok a odpad. Väčšinou ide o veľké haldy rôznych kovov. Podľa informácii z miesta, práve na tento "biznis" miestnych sa mala polícia zamerať. "V súčasnosti prebiehajú potrebné procesné úkony. Viac informácii momentálne špecifikovať nemôžeme," povedala Martina Kredatusová.

Tento policajný zásah nie je prvou policajnou akciou zameranou na environmentálnu kriminalitu v obci. Problém s rôznym odpadom pred domami trvá roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy