Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Strojníka privalil cestný valec. Tragédiu si nevedia vysvetliť ani profesionáli
Zdielať na

Strojníka privalil cestný valec. Tragédiu si nevedia vysvetliť ani profesionáli

PODOLÍNEC / Partia robotníkov sa v pondelok ráno vybrala na severovýchod Slovenska, aby tam opravili rozbitú cestu medzi Podolíncom a Lomničkou. Ich zmena sa ale skončila tragicky. Dvadsaťdeväťročného strojníka privalil cestný valec.

Incident, ktorý si nevedia vysvetliť ani skúsení profesionáli. Valec cúval po ceste, aby utlačil kamennú drť. Stroj sa ale zatiaľ z neznámeho dôvodu šmykol mimo vozovky. Vodič zrejme z valca vypadol a ťažký stroj ho pritlačil. Zasahujúci hasiči mali čo robiť, kým sa s niekoľkotonovým vozidlom popasovali, aby muža vytiahli. "Potrebovali sme valec nadvihnúť, potrebovali sme vankúše zo všetkých vozidiel, aby sme to urobili, lebo to má 24 ton a je to aj dosť veľké, takže nebolo to jednoduché," uviedol zasahujúci hasič Dušan Zwick.

Polícia prípad nevyšetruje ako dopravnú nehodu a ich vyjadrenie k tragickej udalosti bolo veľmi stručné. "Polícia tento prípad vyšetruje ako prečin usmrtenia, okolnosti sú v štádiu vyšetrovania," uviedol policajný hovorca v Prešove Igor Pavlík. 

Na mieste sa hovorilo aj o tom, že mladému mužovi mohlo prísť nevoľno. V pondelok bolo aj na severovýchode veľmi horúco. Zatiaľ sú to ale iba špekulácie. Prípad bude vyšetrovať aj inšpektorát práce. Podľa informácii TV JOJ išlo o súkromnú firmu, ktorá zabezpečovala cestné práce pre Prešovský samosprávny kraj.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy