Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Muža prešiel traktor. Podľa polície si zranenia spôsobil sám
Zdielať na

Muža prešiel traktor. Podľa polície si zranenia spôsobil sám

ULIČ / Osemdesiatpäťročného muža z obce Ulič prešiel traktor. Stalo sa to pri odpratávaní palivového dreva. Mužovi išli na pomoc leteckí záchranári. Podľa polície si zranenia spôsobil sám.

Podľa informácií TV JOJ z prostredia záchranárov k úrazu malo dôjsť na záhrade pri dome. Muž utrpel ťažké poranenia, na pomoc mu priletel záchranársky vrtuľník. Policajti zistili, že k úrazu došlo pri odpratávaní palivového dreva. Zranenia si muž spôsobil sám. "Muž naštartoval a manipuloval s traktorom, pričom nesedel v kabíne, ale stále po jeho pravej strane," uviedla policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová. 

Muž bol pri vedomí a komunikoval. Previezli ho na vyššie pracovisko do Košíc. "Od posádky záchranárov si prevzala 85-ročného pacienta, ktorého mal prejsť traktor, pričom mu zasiahol oblasť brucha a dolnej končatiny," povedala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. Podľa posledných informácií z košickej nemocnice je muž v stabilizovanom stave a mimo ohrozenia života.

Nejde o ojedinelý prípad

Podobnú udalosť prešetrujú aj v obci Papín. Muž tam opravoval podomácky vyrobený malotraktor bez evidenčného čísla. "Traktor z doposiaľ nezistených príčin prešiel 41-ročnému mužovi cez oblasť brucha a panvy," uviedla policajná hovorkyňa v Prešove Jana Ligdayová. 

Majster vysvetľuje, že pri domácich opravách je dôležité mať vozidlo na rovine. "Samozrejme, zabezpečiť proti pohybu klinmi, zabrzdením stroja a uvažovať pri odoberaní častí o zmene ťažiska, aby nedošlo k preklopeniu," povedal majster odbornej výchovy na Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Humennom Jaroslav Hirjak. 

Pozrite si podobný archívny prípad. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy