Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mimoriadne vážna autonehoda: Pri silnom náraze vyvrátilo strom aj s koreňmi
Zdielať na

Mimoriadne vážna autonehoda: Pri silnom náraze vyvrátilo strom aj s koreňmi

Pri vážnej autonehode po náraze strom vyvrátilo aj z koreňmi, kmeň zlomilo na polovicu

POLTÁR / K vážnej dopravnej nehode došlo v okrese Poltár. Ťažko zranené sú dve osoby. Na mieste zasahoval aj záchranársky vrtuľník. Auto vletelo do stromu a silný náraz ho zlomil na polovicu.

​Polícia v Lučenci vyšetruje vážnu dopravnú nehodu, ku ktorej došlo v dopoludňajších hodinách neďaleko obce Hrnčiarske Zalužany v okrese Poltár. Podľa informácií TV JOJ sa vodič prirýchlo rútil do zákruty a prejazd tiahlou zákrutou nezvládol. Za volantom sedel mladší z mužov.

V prudkej zákrute v dôsledku rýchlosti stratil nad autom kontrolu a dostal sa do šmyku. Samotný náraz bol mimoriadne silný, nakoľko po náraze strom vyvrátilo aj z koreňmi a kmeň zlomilo na polovicu. "20-ročný vodič vozidla BMW zišiel s vozidlom mimo cestu, kde narazil do stromu," informuje o nehode hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. 

Na miesto nehody bol privolaný aj záchranársky vrtuľník

Mladý vodič nakoniec vystúpil z auta sám. Zrejme bol v šoku a necítil bolesť. "On vlastne chrčal, každý sa bál s ním pohnúť. Vytiahol sa von a ľahol si vedľa auta," opisuje svedok Gabriel. Na miesto pre neho priletel záchranársky vrtuľník, ktorým ho v umelom spánku transportovali nemocnice. "Boli sme povolaní k dopravnej nehode so zranením, kde sa mala nachádzať zakliesnená osoba," vysvetľuje veliteľ zásahu Milan Skypala. 

"Vo vozidle sa viezol otec so synom, pričom obidvaja podľa predbežných zistení utrpeli vážne zranenia. Mladšieho z posádky, vodiča previezol so zraneniami do Banskobystrickej nemocnice vrtuľník. 55-ročný spolujazdec bol z miesta nehody prevezený do Rimavskosobotskej nemocnice," približuje stav zranených Kováčiková. Okolnosti nehody sú zatiaľ predmetom vyšetrovania. "K nehode došlo za doposiaľ presne nezistených okolností. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania," dodáva Kováčiková.

Aby sa vyhol čelnej zrážke, strhol volant. Len metre ich delili od vlakovej trate. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy