Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Po autonehode nafúkal viac ako jeden a pol promile. Nemal ani len vodičské oprávnenie
Zdielať na

Po autonehode nafúkal viac ako jeden a pol promile. Nemal ani len vodičské oprávnenie

Šoféroval s alkoholom v krvi a bez vodičského oprávnenia

RUŽOMBEROK / Na pravé poludnie havaroval v okrajovej časti Ružomberka 18-ročný mladík. Šoféroval bez vodičského oprávnenia a navyše po kolízii s oproti idúcim autom nafúkal viac ako jeden a pol promile. V kabíne našli policajti prázdnu fľašu od alkoholu.

V striebornom aute Nissan sa viezli dvaja mladíci. Podľa svedkov sa rútili úzkymi uličkami vysokou rýchlosťou. "Zrazu vybehlo auto, ktoré, si myslím, išlo minimálne 90 a narazilo do mňa. Ich úplne vynieslo z tej zákruty na druhú stranu," tvrdí účastník nehody Jozef. 

Podľa tunajších obyvateľov nie sú podobné kolízie v úzkych uličkách Hrboltovej ničím výnimočným. Správanie mladého vodiča bezprostredne po nehode však napovedalo, že v tomto prípade nepôjde len o bežný náraz. "Ešte sa pokúšali ujsť, som stihol vybehnúť a zobrať im kľúče, ale to auto by aj tak nezašlo ďaleko, lebo je nepojazdné," dodal Jozef. 

"Po dopravnej nehode sa vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 0,79mg/l alkoholu v dychu, čo je 1,65 promile. 18-ročný mladík nie je držiteľom vodičského oprávnenia," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Žilina Jana Balogová. 

V aute mali mladíci prázdnu fľašu od vodky

Spolujazdec potreboval po nehode lekárske ošetrenie. "Muž utrpel ľahšie poranenia a za účelom ďalších vyšetrení bol prevezený do ružomberskej nemocnice," približuje hovorkyňa záchranárskej skupiny Katarína Načiniaková. 

"Ten druhý mi ešte povedal, že on mu už dole vravel, aby išiel pomalšie, no ešte šťastie, že tu nebol nejaký chodec, asi by bol už na cintoríne," myslí si účastník nehody Jozef. Mladík skončil v cele policajného zaistenia. Komu patrilo auto, ktoré šoféroval, ako aj ďalšie okolnosti nehody prešetruje polícia.

Dopravná nehoda v Bratislave sa skončila tragicky. Vodič čelnú zrážku s autobusom neprežil. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy