Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vrah a samovrah z Dubnice nemal zbrojný preukaz
Zdielať na

Vrah a samovrah z Dubnice nemal zbrojný preukaz

DUBNICA NAD VÁHOM / O šokujúci prípad z Dubnice nad Váhom sa podrobne zaujímame. V pondelok ráno vtrhol do strojárskej spoločnosti muž, ktorý zabil nič netušiaceho koordinátora a potom aj seba. Motív vraha zostáva pre všetkých záhadou.

Od brutálnej vraždy v strojárskej firme na okraji Dubnice nad Váhom ubehli už tri dni. 39-ročný bývalý zamestnanec strelil do hlavy najprv svojho niekdajšieho majstra a následne aj seba. Prečo tak urobil je však doposiaľ otázne. Z rozhovorov so zamestnancami však už vieme najpravdepodobnejší scenár toho, čo sa v pondelok krátko pred deviatou hodinou udialo. Vrah dorazil na bicykli a na vrátnici si mal vyžiadať návštevu u jedného z manažérov.

Odtiahol si tú jutovinu a prešiel, ona volala tomu, za kým chcel ísť zrejme, no a to bol moment, pár sekúnd. Prebehne a už je tam,“ hovorí zamestnanec firmy.

Hovorca KR PZ Trenčín Pavol Kudlička dodáva: "39-ročný páchateľ prišiel do zasadačky, kde vystrelil krátkou guľovou zbraňou na 58 ročného muža."

V miestnosti sa nachádzalo niekoľko ľudí, ktorí videli popravu svojho kolegu z bezprostrednej blízkosti. 39-ročný Martin z Dubnice si mal krátko na to na chodbe budovy takisto streliť do hlavy. Vrah mal mať pri sebe dve perkusné pištole. Ide o zbrane, ku kúpe ktorých stačí občiansky preukaz a minimálny vek 18 rokov.

"O akú zbraň sa jedná, potvrdí až znalecký posudok, páchateľ nebol držiteľom zbrojného preukazu," upresňuje Pavol Kudlička.

Opäť sme zašli aj do firmy, kde sa všetko udialo. Osobne sme sa stretli s riaditeľom, ktorý o priebehu tragických udalostí naďalej nechce hovoriť, no poskytol nám aspoň písomné stanovisko: "Našim zamestnancom, ktorých sa táto udalosť priamo alebo nepriamo dotkla a chceli tieto udalosti spracovať sme poskytli pomoc prostredníctvom odborníkov z tímu krízovej intervencie (Modrý anjel). Sprísnili sme bezpečnostné opatrenia pre prístup cudzích osôb do firmy."

Motív vrahovho brutálneho konania zostáva záhadou. Vyšlo totiž najavo, že zo zamestnania ho nevyhodili, pretože nemali na to dôvod a s jeho prácou boli spokojní. Výpoveď dal dobrovoľne. Martin žil v byte za týmito dverami na sídlisku v Dubnici nad Váhom. Podla susedov žil samotárskym životom a bol ako sa vraví čudák.

"Celú noc búchal, otvoril si balkón a vyhukoval, zjapal, to sa nedalo počúvať, huuu huuu...," opisuje ťažkosti s mužom suseda.

Vyrastal bez otca, ktorého údajne nepoznal. Celý život prežil s matkou. Po jej smrti začali príbuzní i susedia pozorovať zmeny v jeho správaní. Podľa informácií od nášho zdroja z prostredia vyšetrovania bol Martin závislý od pervitínu. To, či bol vrah v čase spáchania skutku pod vplyvom omamných látok ukáže až pitva, ktorej výsledky dosiaľ nie sú známe.

Pripomeňme si hrôzostrašné udalosti:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy