Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nešťastná udalosť na prešovskom sídlisku. Z okna vypadlo len šesťročné dieťa
Zdielať na

Nešťastná udalosť na prešovskom sídlisku. Z okna vypadlo len šesťročné dieťa

PREŠOV / Na prešovskom sídlisku vypadlo z okna na treťom poschodí 6-ročné dievča. Podľa policajných informácií vytlačilo okennú sieťku proti hmyzu. Vypadlo z viac ako 10 metrovej výšky.

K nešťastnej udalosti došlo na prešovskom sídlisku. Dieťa vypadlo z okna na 3. poschodí. S viacnásobnými poraneniami ho záchranári odviezli do prešovskej nemocnice. "Vzhľadom k tomu, že ide o maloletú osobu, viac informácií k zásahu a k stavu dieťaťa poskytnúť nemôžem," informuje hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. 

Dieťa našli ležať pod oknami bytovky

Dopadlo na asfaltový povrch. Pád z viac ako 10 metrovej výšky akoby zázrakom prežilo. Má však viacero zranení."Dieťa utrpelo poranenia brucha a hrudníka. Je stabilizované a hospitalizované na oddelení pediatrie," približuje stav dieťaťa hovorkyňa fakultnej nemocnice v Prešove Renáta Cenková. 

Dievča býva v byte, odkiaľ vypadlo z okna, spolu s jeho otcom. Ten mal byť v čase, keď došlo k pádu dieťaťa, doma. Za akých okolností sa to stalo, preveruje polícia. V prípade začali trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví.

"Zákonný zástupca nedodržal zákonnú povinnosť, ktorú mu ukladá zákon a nedohliadol na maloleté dieťa," objasňuje situáciu hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Prešove Jana Ligdayová. 

Len nedávno zaznamenali podobný prípad aj v Bratislave. Pád z vyhliadky na Moste SNP prežila maloletá osoba. Viac informácií tu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy