Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dvaja tínedžeri z Prievidze sú obvinení zo znásilnenia dvanásťročných dievčat. Sudca ich pustil na slobodu
Zdielať na

Dvaja tínedžeri z Prievidze sú obvinení zo znásilnenia dvanásťročných dievčat. Sudca ich pustil na slobodu

PRIEVIDZA / Obeťami sexuálneho zneužívania sa stali dve, iba 12 ročné dievčatá. Tie v jednom z prievidzských bytov podľa obvinení sexuálne zneužili a znásilnili dvaja mladíci. Predtým spoločne pili víno. 15 a 16-ročného mladíka zadržali policajti. Dnes o ich osude rozhodoval sudca okresného súdu v Prievidzi.

Policajti na Okresný súd v Prievidzi priviedli v piatok dvoch mladíkov. Jeden má 15 a druhý 16 rokov. Dve noci strávili v policajnej cele. "Prokurátor v trestnej veci sexuálneho charakteru podal návrh na vzatie do väzby na mladistvých z dôvodu, že budú pôsobiť na svedkov a budú pokračovať v trestnej činnosti," informoval Vlastimil Krokvička z krajskej prokuratúry. 

​Ich obeťami sa stali dve iba 12-ročné školáčky. Tie mali podľa informácií TV JOJ z prostredia polície sexuálne zneužiť a znásilniť. Mladíci sa s dievčatami stretli v jednom z prievidzských bytov. Tam sa to malo celé odohrať.

Priateľstvo a alkohol 

Všetci sa veľmi dobre poznali. Zábava sa však zvrhla a chlapci skončili s dievčatami v spálni. Tam mali podľa obvinenia šiestačky sexuálne zneužiť. "Pravdepodobne nejde o pedofilných jedincov, trpia asi poruchou osobnosti," uviedla psychiatrička Darina Hrabovská. 

Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania zohral významnú úlohu aj alkohol, ktorý mali všetci popíjať. "Alkohol utlmuje zábrany, zohral tam veľkú úlohu," dodala psychiatrička. Dievčatá pili víno. Z bytu išli domov a jedna z nich to povedala sestre. Tá rodičom a tí okamžite kontaktovali policajtov. "Pokiaľ išlo o násilný čin, môžu trpieť depresiami, nespavosťou," vysvetľuje Hrabovská. 

Zamietnutie väzby 

Sudca si oboch obvinených veľmi pozorne vypočul. Nakoniec ich do väzby neposlal. Prijal záruky dôveryhodných osôb, písomný sľub obvinených a väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka.

"Obom obvineným určil zákaz styku s poškodenými, zákaz priblížiť sa s poškodenými a zákaz kontaktovať sa s poškodenými v akejkoľvek forme," informoval Michal Turák z krajského súdu. Proti rozhodnutiu o väzbe podal prokurátor sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Trenčíne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy