Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sedemročný chlapec na štvorkolke narazil do Jeepu. Dieťa utrpelo ťažké zranenia
Zdielať na

Sedemročný chlapec na štvorkolke narazil do Jeepu. Dieťa utrpelo ťažké zranenia

Archívna reportáž

V utorok sa stala záhadná nehoda motorkára. Policajti na mieste zrážky našla zraneného, ten ale nemal pri sebe žiadnu mašinu.

TRÁVNICA / Dopravní policajti z Nových Zámkov prijali oznámenie o dopravnej nehode, ktorej účastníkom bol len sedemročný chlapček na štvorkolke.

​K udalosti došlo v obci Trávnica (v novozámockom okrese) na Cintorínskej ulici. Šesťdesaitštyriročný vodič Jeepu Grand Cherokee zbadal dieťa na štvorkolke a s autom zastal.

Chlapča však zišlo z parkoviska pri bytovke rovno na cestu a narazilo do Jeepu. Pri nehode došlo k ťažkému zraneniu dieťaťa. Okolnosti a mieru zavinenia dopravnej nehody polícia vyšetruje.

Blížia sa prázdniny – čas plný hier a oddychu. Každé dieťa má rado bicyklovanie, korčuľovanie a vozenie sa na kolobežke, alebo skateboarde.

"Poznajú však deti pravidlá cestnej premávky natoľko, aby mohli byť jej účastníkmi aj bez dozoru dospelých? Vedia napríklad to, ktoré chodníky sú vyhradené pre cyklistov, poznajú základné dopravné značky, semafor a jednoducho to, ako sa majú správať na ceste. Myslíte v lete na to, že v tomto období počet detských úrazov stúpa," píše sa v stanovisku polície na sociálnej sieti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy