Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Desivý nález pri zbieraní húb. Žena našla v lese pištoľ
Zdielať na

Desivý nález pri zbieraní húb. Žena našla v lese pištoľ

POLTÁR / Žena z okresu Poltár našla v lese pri zbieraní hríbov pištoľ. Majiteľovi ju mali pred niekoľkými rokmi ukradnúť. Polícia nález potvrdila, viac ale budú vedieť až po expertíze.

V lese boli iba niekoľko minút, keď si žena všimla v lístí niečo nezvyčajné. Zistila, že na zemi ležia rozsypané náboje. "Desať hodín bolo pred obedom, sme sa vybrali na Selce na hríby za dedinu. Pár metrov sme prešli a potom som zbadala náboje. Vysypané boli, cez 40 - 50," uviedla hubárka. Vedľa nepoužitých nábojov našla niečo, čo jej nahnalo strach. "Trošku tam len ďalej som šiahla a tam bola zbraň zabalená v uteráku starom," pokračovala hubárka. 

  Muselo to byť už veľmi dávno. "Myslím si, že to bolo lepšie skryté, ale to vyťahali lesné zvieratá," podotkla hubárka. 

Žena urobila správne, že sa zbrane nedotkla a privolala políciu. "V prípade takéhoto nálezu je občan povinný oznámiť to na polícii. žiadnom prípade takýto nález nechytať, nemanipulovať s ním. Treba si miesto nejakým spôsobom označiť a privolať políciu," informovala Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. Krátku strelnú zbraň policajti zaistili a pošlú ju na expertízu. "Začali rozbaľovať, zisťovať, telefonovať, výrobné číslo. Fotili. Čísielka si rozložili," opísala prístup policajtov hubárka. 

Podľa nášho zdroja už policajti vedia, kto bol jej majiteľ. Ten pred niekoľkými rokmi nahlásil, že mu ju odcudzili. Žena je presvedčená o tom, že ju mohli ukradnúť preto, aby ňou spáchali vážny zločin a potom sa jej zbavili v tomto lese. "Bližšie okolnosti, ako aj to, ako sa zbraň do lesného porastu dostala, je predmetom ďalších vyšetrovacích úkonov," dodala Petra Kováčiková. 

Polícia tento prípad rieši ako nedovolené ozbrojovanie.

Romantická prechádzka okolo Torysy sa skončila telefonátom na políciu. Mladý pár pod hladinou zbadal pištoľ:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy