Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Napadnutie manželského páru v MHD: Mladíkov vzal sudca do väzby
Zdielať na

Napadnutie manželského páru v MHD: Mladíkov vzal sudca do väzby

BRATISLAVA / Vyšetrovateľ obvinil dvoch mladíkov z útoku na manželský pár v autobuse bratislavskej MHD. Pár napadli potom, čo ich manželia napomenuli, aby sa správali slušne. Skupinka sa správala hlučne, fajčila, robila neporiadok a rozhadzovala rôzne predmety. Polícia mala ešte začiatkom júna zadržať jedného zo štvorice mužov, ktorí v autobuse vyčíňali. Mladíci sú obvinení pre dva rôzne zločiny. Hovorca bratislavského krajského súdu Pavol Adamčiak pre TV JOJ potvrdil, že mladíkov vzal sudca do väzby.

"Vyšetrovateľ PZ vzniesol obvinenie dvom osobám – osemnásť ročnému Ondrejovi Á. a osemnásť ročnému Stanislavovi G. z Bratislavy," informovala polícia na svojej facebookovej stránke. Obvinení mladíci spolu s ďalšími dvomi mužmi mali nastúpiť do autobusu číslo 83. Ten smeroval zo zastávky MHD SAV na zastávku MHD Damborského. Manželský pár vo veku 50 a 52 rokov, ktorý s nimi v autobuse bol, ich na výtržnícke správanie upozornil. To sa im ale nevyplatilo, jeden z mužov manželov fyzicky napadol. "Viacerými údermi do oblasti tváre spôsobili poškodeným rôzne zranenia a zlomeniny v oblasti tváre, pričom bezprostredne po skutku autobus opustili a utiekli na neznáme miesto. V prípade poškodenej ženy si zranenia vyžiadali hospitalizáciu v jednej z nemocníc," informoval policajný hovorca Michal Szeiff. 

Práve muža mali napadnúť viacerými údermi päsťami do tváre. Týmto úderom sa nevyhla ani jeho 50-ročná manželka. "Po fyzickom útoku druhý obvinený – Stanislav, začal manželom vulgárne nadávať a vyhrážať sa im fyzickou likvidáciou. Bezprostredne po napadnutí skupinka mladíkov z autobusu vystúpila a odišla," informoval policajný hovorca Szeiff.

Polícii sa dôsledne realizovanou operatívno pátracou činnosťou ako aj vykonaním viacerých procesných úkonov podarilo zhromaždiť dostatok dôkazov, ktoré pomohli stotožniť páchateľov. Osemnásťročný Ondrej A. čelí v tejto súvislosti obvineniu zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva, za ktorý mu v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na 4- 10 rokov.

Stanislav G. čelí obvineniu zo zločinu vydierania a prečinu nebezpečného vyhrážania, za ktorý mu v prípade preukázania viny hrozí väzenie na 2- 6 rokov. rokov. "Obaja obvinení sú v súčasnej dobe stíhaní väzobne," uviedla polícia.  Podľa informácií TV JOJ skupina mladíkov pochádza zo sociálne slabšej skupiny a často sa po nociach vozili práve v linkách mestskej hromadnej dopravy. A v inkriminovaný večer boli posilnení alkoholom. 

V autobuse sa v čase incidentu nachádzalo 20 cestujúcich. Polícia v tomto prípade žiadala o pomoc aj verejnosť. " V rámci vyšetrovania sa nám prihlásili celkovo dvaja svedkovia, informácie ktorých nám rovnako napomohli k náležitému objasneniu tohto incidentu. Touto cestou za poskytnuté informácie ďakujeme," napísala polícia na sociálnej sieti. 

Zvýšená bezpečnosť v MHD

Mesto spoločne s dopravným podnikom po incidente sľúbili, že všetky autobusy vybavia kamerovým systémom.  Vo vozidlách nebudú chýbať ani tabule, ktoré počas incidentov oznámia, že polícia je na ceste. 

Po napadnutí v MHD zvýšilo mesto bezpečnosť. Viac sa dočítate v článku TU:

K brutálnemu útoku  a streľbe došlo pred pár dňami aj priamo v centre Bratislavy. Viac v reportáži TU: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy