Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Ženu okradli pri dverách chirurgickej ambulancie. Z bankomatovej karty jej vytiahli stovky eur
Zdielať na

Ženu okradli pri dverách chirurgickej ambulancie. Z bankomatovej karty jej vytiahli stovky eur

LUČENEC / O stovky eur prišla 80-ročná dôchodkyňa. Okradli ju v nemocnici v Lučenci, keď čakala na vyšetrenie u lekára. Zlodej stihol vybrať 800 eur. Polícia po ňom stále pátra. Prípady krádeží v zdravotníckom zariadeniach nie sú ojedinelé. Je tam totiž zvýšený pohyb starších ľudí, z ktorých väčšina má aj zdravotný problém. A práve takéto ohrozené skupiny sú najčastejším objektom zlodejov.

Prípad okradnutej dôchodkyne vyšetruje polícia ako zločin krádeže. Totožnosť páchateľa zatiaľ nepoznajú. Ku krádeži došlo na chodbe, pri chirurgickej ambulancii. Pani Hilda čakala na vyšetrenie, vedľa seba na stoličke mala položenú tašku aj kabelku. Chodba sa začala zapĺňať pacientmi, dôchodkyni sa prihovorila žena s dieťaťom. Žena teda svojim osobným veciam nevenovala stopercentnú pozornosť. A zrejme počas rozhovoru s cudzou ženou jej niekto otvoril kabelku, vytiahol z nej peňaženku, z ktorej vybral bankomatovú kartu.

"No povedz tete, aké písmenká poznáš. No povedz tete, do 10 narátaj. Ja dôverčivá osoba, komunikovala som s nimi," povedala dôchodkyňa. Nie je vylúčené, že toto bol iba spôsob, ako odpútať pozornosť staršej ženy. Tá sa po svoje veci otočila o pár minút.

 To, že karta chýba, zistila približne do jednej hodiny. Svedkovia jej pomohli zablokovať kartu, bolo však už neskoro. Vyzerá to tak, že zlodej pri jej karte našiel aj PIN kód. Zlodej z nej stihol trikrát vybrať peniaze. Polícia v súvislosti s týmto prípadom opäť dvíha varovný prst. "Mimoriadne nebezpečné je zapísať si PIN kód a nosiť ho v blízkosti platobnej karty. Najbezpečnejšie je si PIN kód zapamätať," vyjadrila sa policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Medzí prvým a druhým výberom boli dve minúty, medzi tretím päť minút. Areál síce monitoruje niekoľko bezpečnostných kamier, ktoré už v minulosti pomohli odhaliť páchateľa, no vedenie nemocnice apeluje predovšetkým na pacientov, aby si na svoje veci dávali lepší pozor. "S týmto my nevieme urobiť nič, len ich stále upozorňovať, aj cez médiá. V spolupráci s políciou tu máme informácie formou letákov,"  povedala Marta Kiapešová, námestníčka riaditeľa  VšNsP Lučenec. 

Polícia po zlodejovi stále pátra, pomôcť by mohli svedkovia, prípadne záznamy z kamier. 

Rodinu okradli priamo pred odletom. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy