Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Školáčka skončila v nemocnici. Zbiť ju mali spolužiačky
Zdielať na

Školáčka skončila v nemocnici. Zbiť ju mali spolužiačky

MEDZILABORCE / Deviatačku mala zbiť skupina spolužiačok tak, že dievča skončilo v nemocnici na chirurgickom oddelení. Rodičia už na polícii podali trestné oznámenie. Napriek tomu, že dievča odprevadili zo školy mestskí policajti na vlakovú stanicu, útočníčky si ju počkali inde.

Na žiačku deviateho ročníka mala fyzicky zaútočiť skupinka dievčat. Vyhrážať sa jej mali už počas vyučovania. Vedenie školy sa preto obrátilo na mestskú políciu. "Mali medzi sebou slovnú hádku a následne si to chceli po vyučovaní vyriešiť," uviedol Martin Dimun, náčelník MSP Medzilaborce.

​Hliadka mestskej polície chcela konfliktu zabrániť a preto deviatačku odprevadili až na vlakovú stanicu, odkiaľ mala odísť vlakom domov. Situáciu na mieste monitorovali ešte zhruba 15 minút. "Keďže bol kľud, hliadka pokračovala vo výkone služby a považovali to za vyriešené. Následne som sa dozvedel, že fakt došlo k napadnutiu," informoval Martin Dimun. "To bolo strašné niečo, veci mala na sebe potrhané, hneď som zavolala policajtov a sanitku, odviezli ju do nemocnice na chirurgiu," opísala situáciu matka napadnutej školáčky. 

Rodičia tvrdia, že ich dcéru mali zbiť už v triede. "Stalo sa to v triede a vonku, tak nech neklame pani učiteľka," hovorí otec napadnutej. Toto tvrdenie ale základná škola rázne odmieta. "Základná škola, Komenského v Medzilaborciach sa dištancuje od vzniknutého problému z dôvodu, že v škole a ani v areáli školy sa daný incident nestal," píše sa vo vyjadrení vedenia základnej školy. 

Rodičia napadnutého dievčaťa všetko oznámili na polícii. Tvrdia, že práve kvôli podanému trestnému oznámeniu teraz musia čeliť ďalším vyhrážkam. "Že keď uvidia naše deti v škole, tak že ich zbijú," povedala mama. "Polícia prijala oznámenie od matky, že jej dcéra bola napadnutá. Vec šetríme ako podozrenie zo spáchania priestupku proti občianskemu spolunažívaniu," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa KR PZ Prešov.

Podľa náčelníka mestskej polície sú podobné incidenty v meste časté najmä zo strany tínedžerov zo sociálne znevýhodneného prostredia. Tí si trúfajú nielen na rovesníkov ale aj na starších ľudí. Príkladom je surový útok na predavačku v obchode pred dvoma rokmi. Partia tínedžerov ženu škrtila, kopala a udierala päsťami. Predavačka tvrdí, že ak by vtedy nespustila alarm, útok by neprežila.

Agresívny muž sa dostal do bytu bývalej priateľky, kde zaútočil na celú rodinu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy