Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tomáš Szabó vypovedal na NAKA v Nitre k prípadu vraždy podnikateľa Molnára
Zdielať na

Tomáš Szabó vypovedal na NAKA v Nitre k prípadu vraždy podnikateľa Molnára

NITRA / Tomáš Szabó, obvinený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, vypovedal na pobočke Národnej kriminálnej agentúry v Nitre. Podľa jedného z obhajcov obvinených ide o prípad vraždy podnikateľa Petra Molnára v Kolárove. Táto vražda sa stala koncom roka 2016. A zatiaľ z nej nebol nikto obvinený.

Tomáša Szabóa priviedli na NAKU do Nitry okolo deviatej hodiny. Muža pred policajtov predviedli ozbrojení kukláči. Jeden z obhajcov obvinených v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej pre TV JOJ uviedol, že ide o prípad zavraždeného podnikateľa Petra Molnára z Kolárova. Szabó mal tak pred vyšetrovateľmi vypovedať práve v tejto veci. 

Bývalý policajt, ktorý je obvinený aj z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej spolu s bratrancom Miroslavom Marčekom mali u zavraždeného pracovať. V pobočke Národnej kriminálnej agentúry bol Szabó približne tri hodiny. Po ukončení výsluchu ho odviezli naspäť do väzenia.  

Tomáša Szabóa a a jeho bratranca Miroslava Marčeka obvinila polícia 13. mája z vraždy kolárovského podnikateľa Petra Molnára. Zastreliť ho mali koncom roka 2016. Obvinenie prišlo potom, ako Marček začal spolupracovať s vyšetrovateľmi a ukázal polícii miesto, kde sa zbavili vražednej zbrane. Potápači ju vylovili. Podľa informácií TV JOJ išlo o zbraň, ktorú používali vojaci počas druhej svetovej vojny. 
"Vyšetrovateľ Národnej protizločineckej jednotky obvinil dve osoby z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy z decembra 2016," informuje hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

V tomto prípade ale nejde o zbraň, o ktorej sa vyšetrovatelia Kuciakovej vraždy dozvedeli len náhodne z úst obvineného, ktorý s nimi začal nečakane spolupracovať. Ide o ten istý typ pištole, ktorú už skôr spomínal kľúčový svedok v prípade vraždy novinára, Zoltán Andruskó. Jeho výpoveď, v ktorej hovorí o zbrani rovnakého typu s názvom Parabelum, je zaznamenaná v uzenesní o vznesení obvinenia, ktoré má TV JOJ k dispozícii, a ktorým polícia 8.3. 2019 vzniesla obvinila v prípade vraždy Kuciaka a Martiny Kušnírovej, údajnému objednávateľovi Marianovi Kočnerovi. V uznesení je vyšetrovateľom spísaná výpoveď kľúčového svedka v postavení sprostredkovateľa vraždy Kuciaka, takto:

"Napadlo ho, že v Maďarsku má známosti a s Lászlom Krecsikom sa bavili, že on má pištoľ Parabelum 9 mm kaliber na predaj. Potom spojil aj Tomáša Szabóa s Lászlom Krecsikom," píše sa v uznesení v prípade Kuciak. Jeden z dvojice obvinených v prípade vraždy podnikateľa sa priznáva aj k vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. 

Miroslav Marček začal spolupracovať s políciou. Niekoľkokrát ho prieviezli k rieke v Kolárove, kde potápači hľadali zbraň. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy