Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Tyranizoval a vydieral dievčatá cez internet: Slováka zadržali v Rakúsku
Zdielať na

Tyranizoval a vydieral dievčatá cez internet: Slováka zadržali v Rakúsku

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Experti slovenskej polície z odboru počítačovej kriminality sa podieľali na dolapení slovenského zločinca v Rakúsku s miestnou políciou.

V roku 2018 sa podarilo identifikovať človeka, ktorý od roku 2014 prostredníctvom sociálnych médií nútil pod hrozbou násilia neplnoleté obete ženského pohlavia, aby na sebe vykonávali sexuálne praktiky. Zároveň ich prinútil, aby z týchto praktík vyhotovovali fotky, alebo videozáznamy a tieto mu následne odovzdali. Časť z tohto materiálu páchateľ následne preposielal aj iným používateľom internetu.

Zo strany Spolkového úradu kriminálnej polície bol zhromaždený dôkazový materiál a následne boli informované zodpovedné slovenské orgány v Bratislave. Následne sa podarilo identifikovať neplnoleté obete a podozrivý bol zadržaný. Páchateľ si v súčasnosti za svoje činy odpykáva päťročný trest odňatia slobody.

"Boj proti zneužívaniu detí na internete, boj proti výrobe a šíreniu detskej pornografie a ochrana detí a maloletých pred kyberšikanou je jednou z priorít odboru počítačovej kriminality úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru. Medzinárodná spolupráca v tejto oblasti je kľúčová a slovenská polícia aj v tomto prípade prostredníctvom odboru počítačovej kriminality úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru potvrdila svoju profesionalitu a rešpektované postavenie v boji proti uvedeným kriminálnym aktivitám," píše na sociálnej sieti polícia Slovenskej republiky. 

Aktuálne problematiku kyberšikany rieši aj český režisér Vít Klusák vo svojom filme V síti: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy