Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bezpečnostné kamery odhalili zlodejov priamo v centre mesta
Zdielať na

Bezpečnostné kamery odhalili zlodejov priamo v centre mesta

ŽILINA / Bezpečnostné kamery v našich mestách majú svoj význam. Aj v Žiline už neraz pomohli pri odhalení páchateľov trestných činov. Napríklad aj pri dvoch udalostiach v centre mesta.

Dvaja ľudia z okresu Levice si svoju obeť mali vyhliadnuť na Národnej ulici v Žiline. Krádež sa udiala krátko pred polnocou. Mestskí policajti ju zaregistrovali práve vďaka kamerovému systému, preto mohli okamžite zasiahnuť. "Muž so ženou okradli podnapitého cudzieho štátneho príslušníka," uviedol mestský policajt Robert Pecha.

Muži zákona sa rozdelili tak, aby rýchlo dolapili obidvoch podozrivých, pretože každý z nich sa rozbehol na inú stranu. "Jedna hliadka bežala za páchateľkou, druhá za páchateľom," povedal Pecha.

Počas naháňačky žena ešte stihla schovať peniaze ku stromu na susednej ulici, no mestským policajtom neušiel jej pokus zbaviť sa dôkazov a Poliakovi teda mohli peniaze hneď aj vrátiť. "Hotovosť 1300 zlotých, v prepočte to bolo 302 eur," dodal Pecha. 

Ďalší prípad sa stal len neďaleko, na žilinskej autobusovej stanici. Tridsaťšesťročný Žilinčan zobral štyri plechovky piva dvom mladíkom, ktorí spali na lavičkách. "On si ich iba odložil, potom sa vrátil naspäť a na kamerovom zázname je zachytené, že sa snažil dostať od ľudí ďalšie veci, našli sa u neho ich cigarety," povedal policajt Roman Rehák. 

Pri prehliadke nezapieral, že ukradol tieto veci a mestským policajtom dobrovoľne odovzdal aj niečo navyše. "Po preukázaní totožnosti vytiahol bielu kryštalickú látku," uviedol zástupca náčelníka mestskej polície v Žiline Martin Matejko. Samozrejme, muži zákona neuverili jeho verzii, že to nie je pervitín ale soľ či soľ do kúpeľa.

Bezpečnostné kamery dokážu pomôcť pri odhalení a usvedčení páchateľov. Inak to nebolo ani v tomto prípade.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy