Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tragédia pre studňu. Útočník najprv zabil miestopredsedu obce, následne zastrelil aj seba
Zdielať na

Tragédia pre studňu. Útočník najprv zabil miestopredsedu obce, následne zastrelil aj seba

DRAŽŮVKY / V susednom Česku došlo ku streľbe v obci Dražůvky. Útočník sa zabarikádoval v dome, povolať museli podľa zásahovú jednotku. V zásahu použili aj vrtuľník. Pri streľbe bol poranený miestopredseda obce. Ten, žiaľ, zraneniam podľahol. Útočník si vzal život sám.

Kvôli streľbe v Dražůvkách na Hodonínsku zomreli dvaja ľudia. ČTK to potvrdili záchranári. Jedným je pôvodný útočník, ktorý sa zabarikádoval v dome, druhým zástupca starostu mesta. "Došlo k streľbe, bola zranená jedna osoba, momentálne prebieha zákrok," objasňoval situáciu hovorca Polície ČR Pavel Šváb. 

"Na mieste sme resuscitovali muža so strelným poranením, napriek všetkej našej snahe sa nepodarilo obnoviť jeho životné funkcie. Na mieste bol ešte jeden muž, u toho sme len konštatovali smrť, ktorá nastala v dôsledku zranenia nezlučiteľných so životom," povedala hovorkyňa záchrannej služby Michaela Bothová.

"Policajti riešili bežný susedský spor, pričom podozrivým bol bezúhonný občan. Nevlastnil legálne držanú strelnú zbraň. Počas prvej výzvy pred vstupom do obydlia zaznel bez akéhokoľvek varovania výstrel, ktorým bol zranený zástupca starostu. Ten svojim zraneniam bohužiaľ, napriek okamžite poskytnutej pomoci, podľahol. Do obce sa zišli ďalšie policajné zložky vrátane zásahovej jednotky, situáciu zo vzduchu monitoroval vrtuľník. Po vstupe do objektu policajti našli podozrivého už bez známok života," informuje Polícia ČR na svojej stránke

https://twitter.com/PolicieCZ/status/1131882680247889925

"On bol samotár, inak ho nepoznám vôbec, on nevyliezal z domu. Bol som na dvore, pretože tu bývam. Viem, že tam bola polícia, kto strieľal, ako strieľal, to neviem," odpovedal obyvateľ obce Karel Oujezdský. 

Všetko sa začalo susedským sporom

"Mali sme spolu spor o studňu, to sme riešili pred dvoma rokmi s tým, že si dal nejaké ultimátum, termíny, že sa všetko vyrieši, vytiahne to a odsťahuje sa," tvrdí obyvateľ obce Pavel Salák. K tomu však evidentne nedošlo. Naopak, podľa Saláka sa začal muž všetkým vyhrážať. Po obci vraj potom chodil s kanistrami so zápalnou látkou. V piatok ráno si preňho došla polícia v sprievode miestopredsedu obce. Útočník sa ale začal brániť nelegálne držanou strelnou zbraňou. 

"Pri tej streľbe bol zasiahnutý jeden človek, ktorý bohužiaľ následkom toho výstrelu podľahol," dodal Pavel Šváb. Agresor podľa polície zastrelil zástupca starostu obce. Potom sa zabarikádoval v dome. Zásahová jednotka preto rýchlo zakročila. Útočníka nakoniec našla polícia mŕtveho. Pravdepodobne pred ich zásahom spáchal samovraždu.

Policajná streľba v obytnej zóne. Viac v reportáži TV JOJ: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy