Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Jeden z obvinených z krádeže záberov Perinbaby tvrdí, že sa mu vyhrážali. Padlo trestné oznámenie
Zdielať na

Jeden z obvinených z krádeže záberov Perinbaby tvrdí, že sa mu vyhrážali. Padlo trestné oznámenie

SPIŠ / Trojica páchateľov najprv podľa obžaloby okradla filmárov, ktorí pracovali na Spiši na nakrúcaní novej Perinbaby. Potom chceli ísť speňažiť lup, no museli si požičať 14 eur na benzín. Za ukradnutý notebook dostali 150 eur a peniaze minuli v herni. Aj to zaznelo na prvom hlavnom pojednávaní so zlodejmi Perinbaby.

"Išli sme dole do reštaurácie na večeru. Tam sme mohli byť okolo dvoch hodín asi. Potom išiel hore do izby skôr. Zbehol dole, že nás vykradli," uviedol filmár Albert Jurman. "Hneď som videl, že veci nie sú na svojom mieste, videl som, že je otvorené okno. Videl som, že mi zmizol batoh, ani som si nevšimol, že aj druhý batoh mi zmizol," opísal chvíle po krádeži filmár Milan Lukáč. Tak spomínajú filmári na večer 7. novembra minulého roku. Ich izba sa stala terčom zlodejov. Okrem osobných vecí im z izby vzali aj ruksaky s drahou technikou a zábermi z nakrúcania pokračovania filmovej Perinbaby.

Ukradnuté veci spišskonovoveskí kriminalisti našli a zaistili aj so zlodejmi. Trojica mužov zo Smižianskej osady bude už asi navždy známa ako zlodeji Perinbaby. "Som zašiel za tým Tulianom Andrejom a spolu sme sa dohodli, že ten notebook predáme do Ružomberka," uviedol Radoslav Koky. 

Jediný z obvinených Tomáš sa ku skutku priznal. Podľa jeho výpovede všetci traja išli na aute k penziónu. On ostal fajčiť na parkovisku, Rado a Andrej prišli po piatich minútach s ruksakmi. Teraz má vraj zo života peklo. "Boli tam také vyhrážky. Ja som prišiel včera večer domov. Mamka bola vystrašená, že niekto tam bol, že mám to zobrať na seba," povedal obvinený Tomáš.

Na údajné vyhrážky o zabití smerujúce na obžalovaného Tomáša a jeho rodinu zareagoval aj sudca. Prokurátorovi nariadil okamžite podať trestné oznámenie, preto sa jej budú venovať aj policajti. Sudca odročil pojednávanie na 6. júna.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy