Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Cyklista vošiel rovno pod vlak. Vraj ho nevidel cez kapucňu
Zdielať na

Cyklista vošiel rovno pod vlak. Vraj ho nevidel cez kapucňu

HANDLOVÁ / Na tiesňovú linku 112 v stredu krátko po siedmej hodine ráno volali viacerí ľudia z Handlovej, ktorí oznámili, že osobný vlak tam zrazil cyklistu. Ten podľa doterajších zistení vošiel rovno pod vlak. Hrozivo vyzerajúci stret prežil.

Cyklista mal podľa svedkov na hlave kapucňu a vošiel priamo pod vlak. K nehode došlo na nechránenom železničnom priecestí, tesne pred železničnou stanicou v Handlovej. Podľa slov rušňovodiča bola svetelná signalizácia spustená. "On išiel dole kopcom, ani nebrzdil. Blikačky sú tam, či si to všimol, neviem. Vošiel a už bol tam," uviedol rušňovodič.

​Cyklista napriek tomu vošiel na koľaje. Vlak ho zachytil prednou časťou a odhodil nabok. Tam narazil do stĺpa. Po zrážke komunikoval a sťažoval sa na bolesti chrbta. Previezli ho do bojnickej nemocnice. Podľa slov lekárov má poranenú panvu a spodnú časť chrbtice. Jeho stav je však stabilizovaný.

Policajti a lekári zistili aj to, že cyklista mal v čase zrážky vypité. "Cyklista mal v dychu 2,52 promile alkoholu," uviedol policajný hovorca Pavol Kudlička. Vo vlaku sa nezranil nikto. Dopravu na trati obnovili po 95 minútach.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy