Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Vodička, ktorá šoférovala pod vplyvom omamných látok, pôjde do väzby
Zdielať na

Vodička, ktorá šoférovala pod vplyvom omamných látok, pôjde do väzby

BRATISLAVA / Žena, ktorá si namierila svoje auto rovno na policajta a dala sa na útek má ďalší problém. Po odbere krvi sa zistilo, že okrem toho, že nebola triezva, bola aj pod vplyvom drog. Andrea začiatkom apríla unikala pred policajnou hliadkou a zastavila až potom, čo padli výstrely.

Všetko ešte začalo 4. apríla o ôsmej ráno na bratislavskom obchvate. Bratislavčanka najprv na šiestom kilometri diaľnice v smere do Petržalky spôsobila dopravnú nehodu. Žena ani nezastavila a pokračovala v jazde ďalej. Neskôr ju policajná hliadka zadržala a zobrala na výsluch na oddelenie. Andrea sa ale sťažovala, na zdravotné ťažkosti, a tak bola prevezená do nemocnice na vyšetrenia. Ešte predtým nafúkala približne štvrť promile.

"V poludňajších hodinách sa vodička dostavila opäť na oddelenie diaľničnej polície, kde jej bolo oznámené zadržanie jej vodičského preukazu z dôvodu spáchania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky," povedal ovorca KR PZ Michal Szeiff. Ani zákaz jej nebránil v ďalšej ceste. Sadla do auta, naštartovala a namierila si to rovno na policajta. Ten na poslednú chvíľu uskočil. Hliadka rýchlo sadla do auta a ženu prenasledovala. Zastaviť sa im ju podarilo v Záhradkárskej ulici, kde jej prestrelili pneumatiky. Keďže existovalo podozrenie, že šoférka okrem toho, že mala vypité, bola aj pod vplyvom drog, v nemocnici jej spravili odber krvi.

"V súvislosti s vami uvedeným prípadom môžeme potvrdiť, že výsledok vykonanej toxikologickej chemickej analýzy krvi vodičky preukázal prítomnosť omamných a psychotropných látok v krvi," povedal Szeiff. Podľa informácií TV JOJ Andrea mala v sebe rôzne látky. Od amfetamínu, cez etamfetamín, čiže inak povedané pervitín, aj rôzne ďalšie opiáty a metadón. Štyridsaťjedenročná žena je obvinená z útoku na verejného činiteľa a hrozí jej hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

Mladý vodič šoféroval pod vplyvom alkoholu a spôsobil dopravnú nehodu. Pozrite si archívne video: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy