Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pytliakov prichytili priamo pri čine
Zdielať na

Pytliakov prichytili priamo pri čine

PAVLOVCE NAD UHOM / Rybárska stráž z Veľkých Kapušian dala stopku pytliakom. Dvoch mužov prekvapila na brehu rieky Uh v katastri obce Pavlovce na Uhom. Ryby lovili bez povolenia a navyše aj zakázaným spôsobom.

Štyria členovia rybárskej stráže sa vybrali skontrolovať svoj revír. Dostali totiž echo, že na rieke Uh niekto loví ryby protizákonne: 

"Chodíme pravidelne na kontrolu, ale teraz sme dostali hlášku, že niekto tam je. Tak sme sa ich spýtali, že čo tu robíte a oni že nič," hovorí Zoltán Mihok, predseda rybárskej organizácie vo Veľkých Kapušanoch. 

Pytliakov však prezradili vo vode nastražené siete, s ktorými chytali ryby. Takýto spôsob lovu je pritom zakázaný.

"S takýmito čereňami určite urobia veľmi veľa škody," hovorí Jozef Poremba, vedúci rybárskej stráže vo Veľkých Kapušanoch.

Rybárska stráž prichytila pytliakov priamo pri čine. V rukách policajtov napokon skončili dvaja muži.

"Policajti zadržali a obmedzili na osobnej slobode dvoch podozrivých mužov vo veku 48 a 16 rokov z okresu Michalovce, ktorí lovili ryby bez povolenia, čím neoprávnene zasiahli do výkonu rybárskeho práva," potvrdila Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Starší zo zadržaných mužov nestihol uloviť žiadnu rybu, no mladší z vody vytiahol tri úlovky. Pre slovenský rybársky zväz spôsobil škodu viac ako 18 eur.

"Jedného pleskáča a dve plotice. Pleskáča je zakázané loviť až do konca mája," upresňuje Zoltán Mihok.

"Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Pavlovce nad Uhom v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin pytliactva," dodáva Lenka Ivanová.

Dvojicu mužov policajti zo zadržania napokon prepustili. Rybárska stráž pritom len pred vyše týždňom prichytila dvoch tínedžerov, ktorí lovili ryby v čase ich individuálnej ochrany, čo je tiež zakázané. Podobných pytliackych pokusov však eviduje podstatne viac.

S pytliakmi je problém aj na vode:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy