Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nahlásili ho za nedovolené ozbrojovanie, tvrdí, že mu náboje podstrčili
Zdielať na

Nahlásili ho za nedovolené ozbrojovanie, tvrdí, že mu náboje podstrčili

POLTÁR / Polícia vyšetruje prípad nedovoleného ozbrojovania. Pri domových prehliadkach našli náboje. Muž, ktorému objekt patrí, však tvrdí, že ich tam niekto úmyselne podhodil, aby mu uškodil.

Policajti prehľadali v Poltári niekoľko objektov. Mali informácie, že tu dochádza k trestnej činnosti. Začali v poľnohospodárskom areáli, pokračovali v panelákovom byte. Rodinný dom, v ktorom podozrivý muž vyrastal, bol ďalším miestom, ktorý policajti prehľadali. Ich podozrenia sa čiastočne potvrdili.

"Kriminalisti počas týchto úkonov zaistili náboje rôzneho kalibru. Všetok zaistený materiál bol zaslaný na expertízne skúmanie," potvrdila Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

V prípade je iba začaté trestné stíhanie pre nedovolené ozbrojovanie, žiadnu osobu zatiaľ neobvinili. Podarilo sa nám skontaktovať sa s mužom, u ktorého vykonali domové prehliadky. Podľa jeho slov policajti u neho žiadne zbrane nenašli a pár nábojov objavili v poľnohospodárskom areáli.

Majiteľ nehnuteľnosti vraví: "Našli tam vlastne náboje na oknách. Mohlo to byť dokopy 10 nábojov – po 3 po 4 porozkladané na oknách. Keby som náboje mal, čo nemám nikde, tak neporozkladám ich viditeľne po oknách, tak si ich dám do krabičky, alebo ja neviem do skrinky."

Tvrdí, že ich tam niekto podstrčil, kto to bol, však. Pozná však človeka, ktorý polícii oznámil, že má zbrane.

"To je očividné, že to tam niekto pripravil. Hala je neuzamknutá. Je to miesto odľahlé, za mestom, dá sa tam prísť zo všetkých strán," hovorí majiteľ.

Prekvapil informáciou, že pár nábojov dokonca našiel sám a hneď to oznámil na polícii. Bolo to asi hodinu pred policajnou akciou: "Ja som ich tam našiel, zavolal som hliadku. Tie prvé, ktoré som našiel som chytil do ruky, som sa na ne pozrel, dal som ich na to miesto, kde boli a hneď som volal som na 112-stku, čo bolo vlastne pred siedmou hodinou."

Muž tvrdí, že mu chcel niekto takýmto spôsobom uškodiť. Chystá podať aj trestné oznámenie.

Niekedy sa náboje nechávajú ako vyhrážka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy