Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Takmer zhoreli stroje za pol milióna eur
Zdielať na

Takmer zhoreli stroje za pol milióna eur

BEŇADIKOVÁ / Škodu za viac ako 50 tisíc eur napáchal požiar, ktorý vypukol včera na družstve v Beňadikovej. Plamene zachvátili garáž plnú traktorov a iných pracovných strojov. S najväčšou pravde-podobnosťou požiar spôsobila technická porucha na nakladači, ktorý tam zamestnanci odstavili na konci pracovnej zmeny.

Hustý dym stúpajúci z garáže si všimol vrátnik, krátko pred 16. hodinou. Pre veľmi silné zadymenie sa im z garáže nepodarilo dostať ani jeden pracovný stroj. Hasiči z Liptovského Mikuláša na mieste zasahovali s troma cisternami, pomáhali im aj dobrovoľníci z Liptovského Trnovca.

"Po príjazde na miesto udalosti horela garáž zo severnej strany, plná poľnohospodárskych strojov. Na likvidáciu požiaru boli použité 3C prúdy," hovorí Marián Bacúr, veliteľ zásahu.

Vplyvom obrovskej horúčavy popukali na budove garáže okná, hasiči mohli vo vnútri zasahovať len v dýchacích prístrojoch. Až po odvetraní priestoru zistili, že požiarom bol najviac zasiahnutý nakladač, ktorý stál hneď pri hlavnej bráne. Podľa zamestnancov na ňom celý deň pracovali. Starý stroj sa zrejme krátko potom, ako ho odstavili vznietil. Plamene poškodili aj niekoľko ďalších traktorov, všetky ale zostali pojazdné. Majiteľ predbežne odhadol škodu na 50 tisíc eur. Hasiči uchránili majetok za ďalších 500 tisíc eur.

Keď sa podarí uhasiť plamene, prichádzajú na rad odborníci, ktorí zisťujú príčinu vzniku ohňa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy