Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Žiletky v saláme. V Prievidzi niekto nastražil pasce na psy
Zdielať na

Žiletky v saláme. V Prievidzi niekto nastražil pasce na psy

PRIEVIDZA / Saláma pohodená na zemi a v nej žiletky. Takýto pohľad sa naskytol obyvateľom paneláka v Prievidzi. Pascu tam niekto nastražil pre psy. Nebezpečná nástraha sa však nenachádzala len v paneláku, ale aj v tráve pred ním. Žiadne zviera ju nezjedlo. Po páchateľovi pátrajú mestskí policajti.

"Išiel som venčiť psíka a psík mi vyňuchal kúsok salámy," opisuje obyvateľ mesta Miloš Píš. Saláma pohodená na zemi sa mu nepozdávala a psa od nej rýchlo vzal preč. Urobil dobre. "Mi to bolo podozrivé a našiel som v tom polámané žiletky," dodáva Píš. 

Salámu našli pohodenú v paneláku na viacerých miestach. Píš na miesto okamžite zavolal mestskú políciu. Hliadka dôkladne prezrela celý panelák. "Hliadka zistila, že ide o dve nástrahy, ktoré boli pred vchodom. Bolo to mäso so žiletkami," uviedol hovorca mesta Prievidza Michal Ďureje. 

Salámu so žiletkami našli nielen v paneláku, ale aj v tráve pred ním. "Je to podľa mňa snaha zlikvidovať psov, ale to treba komunikovať s tými ľuďmi, ktorí so psami chodia," povedal veterinár Milan Sarvaš. "Nie je vylúčené, že ide o susedské spory, že niekto zo susedov rozmiestnil tieto nástrahy v bytovom dome," myslí si Ďureje. 

Mestskí policajti sa prípadom zaoberajú a páchateľa sa budú snažiť odhaliť. Ohroziť mohol nielen zvieratá, ale aj ľudí. "Môže to spôsobiť vážne zdravotné problémy. Ten pes môže aj uhynúť," uviedol veterinára. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy