Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mŕtvy muž ležal v záhrade neďaleko železničnej stanice
Zdielať na

Mŕtvy muž ležal v záhrade neďaleko železničnej stanice

HUMENNÉ / Aj keď okolo prešli stovky ľudí, nik si nič nevšimol. Mestskí policajti našli 64-ročného muža ležať v záhrade neďaleko malej železničnej stanice v Humennom. Zo všetkým síl sa mu snažili pomôcť. Nepodarilo sa to však ani privolaným záchranárom. Smrť tam čakala na dlhoročného mestského hrobára.

Bolo okolo ôsmej hodiny ráno, keď do záhrady v blízkosti malej železničnej stanice mierili všetky záchranné zložky. Prví na mieste boli mestskí policajti. Práve tí muža našli. Hansova záhrada je miesto, kde chodia pravidelne. "Mestskí policajti vykonávali hliadkovú činnosť na ulici Ševčenkovej v Hansovej záhrade. Na zemi našli muža, ktorý nejavil známky života," uviedol zástupca náčelníka Vladimír Kocan. 

"Podľa zistení polície ide o 64-ročného miestneho muža," povedala hovorkyňa prešovskej polície Jana Ligdayová. "Kolega Janko si všimol, že tu leží chlap. Sme zistili, že už nejaví známky života, bol žlto-biely, stuhnutý, studený, nereagoval na potrasenie alebo na zvukové signály, takže sme privolali záchranku a políciu," opísal mestský policajt Ladislav Fedič.

"U muža bola prítomné jasné známky smrti. Privolaný lekár musel konštatovať exitus," tvrdí hovorkyňa záchranárskej skupiny Katarína Načiniaková. 

Mestských policajtov prekvapilo, že aj keď sa to stalo na pomerne frekventovanom mieste, muža si nik nevšimol. "Sme sa čudovali, že od rána tadiaľ prešlo možno 200 ľudí a nik si nevšimol, že tu leží človek. Alebo si všimol a nezavolal," myslí si policajt Ján Antoni. "Obhliadajúci lekár cudzie zavinenie vylúčil, no príčinu smrti určiť nevedel. Nariadená bola zdravotno-bezpečnostná pitva," dodala Ligdayová. 

"Paradoxne je to bývalý hrobár z technických služieb, ktorý roky robil hrobára, teraz sa mu takto podarilo zomrieť tu medzi stromami. Možno by sme mu pomohli, keby sme ho našli skôr, keby niekto zavolal," hovorí Fedič. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy