Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlodej netradične zazimoval auto. Nechal ho v žľabe pod 2 metrami snehu
Zdielať na

Zlodej netradične zazimoval auto. Nechal ho v žľabe pod 2 metrami snehu

MALÁ FATRA / Kuriózny osud má za sebou kradnuté Audi. Zlodej ho nechal zimovať v lavínovom žľabe pod dvomi metrami snehu na horskej ceste smerujúcej na vrch Stoh v Malej Fatre. Kradnuté auto sa v utorok v zlom technickom stave vracalo naspať do Prievidze.

"Zrejme dotyčný tam zapadol, auto nechal tam a cez auto prebehla lavína," uviedol Tomáš Flajs, strážca národného parku Malá Fatra. Auto má za sebou dlhú cestu, niekto ho odcudzil priamo v Prievidzi a doviezol až na Oravu. Od polície vedeli ochranári, že vozidlo bude niekde v Malej Fatre. "Sme nevedeli, že auto je práve tam na konkrétnom mieste, ja sám som tam bol asi 10-krát na skialpoch, vôbec som netušil, že to auto je niekde podo mnou, tam bolo veľa snehu dva pol metra až tri, takže auto bolo tri mesiace mimo," povedal Tomáš Flajs.

Ako sa začalo otepľovať, ochranári objavili prvú stopu. "Prakticky sme ho objavili úplnou náhodou v jednom lavínovom žľabe," podotkol strážca národného parku Malá Fatra. Dolnokubínski hasiči a prievidzskí kriminalisti pomáhali, aby sa z vysokohorského terénu auto bezpečne dostalo na hlavnú cestu. "Auto je mimo územia národného parku, ináč auto sa nachádzalo v národnom parku Malá Fatra s tretím stupňom ochrany, kde dotyčná osoba, ktorá šoférovala, nemala povolenie na vstup," povedal Tomáš Flajs. "Polícia v danej veci začala trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže, čakáme na znalecké posudky, daná vec je v štádiu vyšetrovania," dodal Pavol Kudlička, hovorca KR PZ Trenčín.  

​Pri tragickej nehode pri obci Voznica vyhasli dva mladé ľudské životy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy