Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Na futbalovom zápase zasahovala polícia. Rozhodcovia zostali kvôli obavám v kabíne
Zdielať na

Na futbalovom zápase zasahovala polícia. Rozhodcovia zostali kvôli obavám v kabíne

PAKOSTOV / Dedinský futbal v obci Pakostov sa skončil predčasne. Dôvodom mali byť vyhrážky hlavnému rozhodcovi. Zasahovať museli policajti. Aj keď oba tímy boli rozhodnuté nastúpiť aj na druhý polčas, rozhodcovia zostali v kabíne s tým, že sa cítia ohrození.

K incidentu došlo na zápase na futbalovom ihrisku v obci Pakostov. Na mieste museli zasahovať policajti. Išlo o majstrovský futbalový zápas piatej ligy medzi domácim Pakostovom a Sačurovom. Hlavný rozhodca policajtom povedal, že s odpískaným pokutovým kopom v šiestej minúte domáci tím spokojný nebol."Od toho momentu počul, ako naňho a jeho asistentov rozhodcov súvisle a opakovane vulgárne nadávajú diváci domácich," informuje hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

"Rozhodca spískal vymyslený pokutový kop, ktorý vôbec nebol, následne bol incident a
hlavný rozhodca si vymyslel, že je ohrozený, že mu hrozí inzultácia," hovorí starosta obce Pakostov a tajomník klubu Jozef Fedorko. "Si pomýlili povolanie. Keď je raz policajt, nech nerobí šport, keď futbal nikdy nehral," dodáva Fedorko. 

Zápas nakoniec tímy neodohrali

Predčasný koniec prišiel už po prvom polčase."Istá osoba vošla počas prestávky do kabíny rozhodcov a chytila hlavného rozhodcu za hlavu, načo sa on zľakol a zavolal hliadku polície," tvrdí hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. 

Udalosť prešetrujú humenskí policajti. Podľa ich doterajších zistení k žiadnemu zraneniu osôb na zápase nedošlo."Disciplinárna komisia predvolá na svoje zasadnutie delegované osoby, hlavného usporiadateľa, vedúcich mužstiev a kapitánov mužstiev," hovorí sekretár VsFZ Košice Marcel Eperješi. 

"Futbalový zväz a najmä východoslovenský je skorumpovaný, vám poviem pravdu, následky si budú niesť oni sami," myslí si starosta Fedorko. Sekretár zväzu toto komentovať nechcel, vysvetlil, že pri podozreniach sa môže obrátiť na oddelenie integrity futbalového zväzu.

Chlapec bodol matku. Žiakovi základnej školy hrozí väzenie. Viac v reportáži TV JOJ: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy