Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIDEO: Polícia zadržala vysoko postaveného člena sýkorovcov
Zdielať na

VIDEO: Polícia zadržala vysoko postaveného člena sýkorovcov

RAJKA / Policajti po ôsmich mesiacoch vypátrala vysoko postaveného člena mafiánskej skupiny sýkorovcov. Maďarský podnikateľ prezývaný aj Išty alebo Veľký Ištván bol odsúdený na 12 rokov za mrežami s maximálnym stupňom stráženia. Zo zásahu polícia zverejnila video.

​Od septembra 2018 polícia pátrala po vysoko postavenom členovi mafiánskej skupiny "Sýkorky".  Ide o maďarského podnikateľa Istvána Lahóa, v gangu sýkoriek prezývaný ako Išty alebo Veľký Ištván. Na bol úteku pred dlhoročným pobytom vo väzení za krádež kamiónov, ktoré boli zaparkované v areáli firmy pri Partizánskom. Majitelia vraj nezvládali platiť leasingové splátky, a tak si podľa obžaloby mali najať mafiánsky gang na krádež.

Sýkorovci ukradli koncom mája 2006 dokopy sedem kamiónov. Tie mali falošné evidenčné čísla i zmenené čísla karosérií. Nákladiaky neskôr skupina zločincov aj s pomocou bielych koní speňažila a peniaze si rozdelila. Súdny znalec vtedy škodu vyčíslil na takmer jeden milión eur.

"Bol odsúdený za zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny na úhrnný trest odňatia slobody vo výmere 12 rokov a zaradený na výkon trestu odňatia slobody do ústavu na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia," informovala polícia na svojej facebookovej stránke. Zo zásahu polícia zverejnila aj video, na ktorom je vidieť, ako podnikateľa zadržali v maďarskej obci Rajka, pravdepodobne na zastávke.

"Operatívnou činnosťou policajtov oddelenia cieľového pátrania úradu kriminálnej polície Prezídia Policajného zboru boli zistené informácie týkajúce sa možného pohybu Istvána Lahóa na území Maďarska," napísala ďalej polícia. 

Na základe získaných poznatkov v spolupráci s policajtmi cieľového pátrania Maďarska, prostredníctvom medzinárodnej siete ENFAST, vykonali policajti zásahovej patroly polície Maďarska zásah, po ktorom došlo k zadržaniu jedného zo sýkorovcov 11. mája. Obec Rajka sa nachádza len pár kilometrov od slovenských hraníc. "Odsúdený v súčasnosti čaká na vydanie na Slovensko vo vydávacej väzbe v Maďarsku," dodala polícia. 

Pozrite si reportáž o bývalom členovi sýkorovcov, ktorý dostal trikrát doživotie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy