Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kauza utopených šteniatok, ktorú mali na svedomí policajti, pokračuje
Zdielať na

Kauza utopených šteniatok, ktorú mali na svedomí policajti, pokračuje

SKALICA/HOLÍČ / Kauza utopenia malých šteniatok v holíčskej žumpe, ktorú mali mať na svedomí dvaja mestskí policajti, má svoje ďalšie pokračovanie. V poradí už siedme pojednávanie sa neodročilo tak, ako to v poslednom čase bolo zvykom. Vypočúvanie svedkov trvalo od ranných hodín až doobeda.

Pojednávanie trvalo 4 hodiny. Súd vypočul 3 svedkov a poškodenú pani Janu. Dvaja príslušníci mestskej polície mali ešte v lete roku 2016 vziať nasilu pani Janu i malé šteniatka do policajného auta. "Chytil ma a do auta ma hodil A ja hovorím, že nejdem. A on kričal na mňa, ešte na mňa nadával," opisovala poškodená žena. 

Muž vyzliekol svoju policajnú rovnošatu takmer hneď po incidente. Obžalovaný Peter M. pracuje podľa informácií TV JOJ v miestnom obchode s elektrospotrebičmi, obžalovaná Marta B. je ale v súčasnosti stále mestskou policajtkou v Holíči.

V rámci tohto prípadu sme opäť oslovili práve mestskú políciu, tá sa ale do uzávierky nevyjadrila. Počas pojednávania označila obhajoba výpoveď jedného zo svedkov za zmätočnú, pretože bola v rozpore s tou predchádzajúcou. V rámci prípadu vraj nesedelo viacero informácií - napríklad to, koľko šteniatok mali naložiť do auta i to, že pri prvej výpovedi mal podľa policajného zápisu spolumajiteľ zámer psíkov sprvoti sám utratiť. Obhajcovia sa ale na kameru odmietli vyjadriť.

"Treba si uvedomiť, že tento čin nie je len o krutosti na zvieratách, ale je aj o tom, aké osoby sú z neho obžalované. Tieto osoby sú príslušníkmi nejakého zboru, ktorý by nás mal chrániť a na druhej strane poškodenými sú ľudia, ktorí sú sociálne veľmi slabí a majú sťaženú možnosť sa v tomto spore brániť," povedala zvieracia ombudsmanka Zuzana Stanová. 

Ďalší súdny proces sa uskutoční na jeseň. "Hlavné pojednávanie bolo odročené na 30. septembra za účelom výsluchu posledného svedka a oboznamovania sa s listinnými dôkazmi," vyjadrila sa Jana Kondákorová, hovorkyňa Krajského súdu v Trnave. 

Pozrite si archívnu reportáž o prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy