Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Stovky litrov pohonných látok mohli uniknúť pri nehode kamiónu
Zdielať na

Stovky litrov pohonných látok mohli uniknúť pri nehode kamiónu

OČOVÁ / Vážna nehoda kamióna neďaleko letiska v Očovej. Ukrajinský kamionista precenil svoje sily, v ostrých zákrutách vyletel z cesty a prevrátil sa v poli. Na mieste museli zasahovať hasiči, hrozil únik stoviek litrov pohonných látok.

Viezol tony drevených peletiek, do cieľa napokon nedorazil. Ukrajský kamionista po nehode priznal, že išiel rýchlejšie ako mal. Precenenie síl skončilo haváriou pri letisku na Očovej. V zákrutách na pomerne úzkej ceste ho vynieslo a ťažký kolos skončil prevrátený v poli.

"50-ročný vodič pravdepodobne v dôsledku neprimeranej rýchlosti vyšiel s jazdnou súpravou mimo cesty, k zraneniu osôb nedošlo," povedala Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

Vodič mal šťastie, vyviazol bez zranení, no plne naložený kamión sa už ďalej nepohol.

Navyše hrozilo, že sa do pôdy dostanú pohonné hmoty z nádrží. Pokiaľ by stovky litrov vytiekli, hrozila by ekologická havária. Hasiči museli všetko prečerpať.

Za neprimerane rýchlu jazdu, ktorá skončila haváriou dostal vodič na mieste pokutu. Je to už druhá vážna nehoda počas tohto týždňa, ktorá sa stala na tom istom mieste pri očovskom letisku. V utorok večer tu skončilo prevrátené na streche osobné auto s trojčlennou posádkou. 30-ročného vodiča previezli do vážnom stave do zvolenskej nemocnice, zranili sa aj dvaja 35 a 36 roční spolujazdci. Aj pod túto nehodu sa podpísala rýchla jazdy zákrutami. 

Mohutné kamióny sa ľahko stanú nezvládateľnými:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy