Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zlodej chcel ukradnúť bezpečnostnú kameru. Tá ho pri čine nasnímala
Zdielať na

Zlodej chcel ukradnúť bezpečnostnú kameru. Tá ho pri čine nasnímala

SEREĎ / V Seredi začali miznúť bezpečnostné kamery. Mestským policajtom sa podarilo chytiť zlodeja priamo pri čine. Jedna ukradnutá kamera má hodnotu 1300 eur.

Na jednej z budov v Seredi sú dve kamery mestskej polície. Mladík ich chcel ukradnúť, ale si neuvedomil, že kamery boli funkčné a operátor kamerového systému ho pri nich rýchlo zaregistroval. Ku kamere sa najprv chcel vyšplhať po bleskozvode. "Vyliezť sa mu nepodarilo. Išiel na druhú stranu, kde máme ďalšiu kameru," uviedol Ladislav Fabo, náčelník Mestskej polície v Seredi. 

Ku kamere sa dostal po rebríku pre hasičov. Chcel ju vytrhnúť, ale mestskí policajti mu v tom zabránili. "Hliadka ho na mieste činu zadržala. Jednalo sa o 19-ročného mladíka zo Serede," povedal Ladislav Fabo. Keďže išlo o trestný čin, mestskí policajti odovzdali mladého muža štátnym policajtom. "Obvinený je z toho, že vytrhol kábel od bezpečnostnej kamery pri tom, ako kameru chcel zdemontovať a odcudziť," informovala Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ Trnava. "Prijali sme opatrenie s elektrikármi a rebrík bol odrezaný," povedal Ladislav Fabo.

Keďže mestskí policajti sú vybavení kvalitnými, tá na stene stala 1300 eur. "Ide o kameru s otáčavým systémom, čiže operátor si ju môže otáčať 360 stupňov, je to kamera s nočným prisvitom," informoval Peter Sokol, zástupca náčelníka mestskej polície v Seredi. 
V super rýchlom konaní súd rozhodol o treste mladíka. "Okresný súd v Galante vydal trestný rozkaz, na základe ktorého ho uznal obvineného za vinného z prečinu krádeže v štádiu pokusu a uložil mu trest odňatia slobody v trvaní 10 mesiacov," informovala Jana Kondákorová.

V Seredi v ostatnom období došlo k odcudzeniu niekoľko bezpečnostných kamier a nielen mestskej polície, ale aj súkromných kamier. "Máme taktiež nasnímaného páchateľa a tipujeme s potencionálnych osôb, kto to môže byť," dodal Ladislav Fabo.

Traktor zo strednej školy ukradol samotný študent:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy