Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nedali prednosť, spôsobili haváriu, pri ktorej sa zranilo 5 ľudí
Zdielať na

Nedali prednosť, spôsobili haváriu, pri ktorej sa zranilo 5 ľudí

DETVIANSKA HUTA / Až 5 ľudí sa dnes popoludní zranilo pri dopravnej nehode v Detvianskej Hute. Zrejme pre nepozornosť nedalo auto, v ktorom sedela dcéra s matkou, prednosť vozidlu s trojčlennou posádkou. Do Detvianskej Huty priletel aj záchranársky vrtuľník.

Možno si auto na hlavnej jednoducho nevšimli pri chvíľkovej nepozornosti, no možno výhľad zacláňala garáž pri ceste. Isté však je, že stret dvoch áut plných ľudí skončil ťažkou nehodou.

41-ročná vodička viezla svoju mamu a podľa polície nedala prednosť po hlavnej idúcemu autu, v ktorom sedela trojčlenná posádka. Bočný náraz bol mimoriadne silný. Hasiči pomáhali všetkým 5 účastníkom nehody.

"Vo vozidlách sú zranené osoby, s pomocou záchranárov sme ich ošetrili a naložili do sanitiek," povedal hasič Jozef Adamec.

Do Detvianskej Huty letel aj záchranársky vrtuľník a to pre 41-ročnú vodičku auta, ktorej stav bol najvážnejší. Záchranári pristáli na neďaleko kopci, zranenú previezli do nemocnice v Banskej Bystrici.

Ďalších 4 zranených odvážali do okolitých nemocníc. Nikto z nich by nemal byť v život ohrozujúcom stave. Hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Mária Faltániová dodala: "Alkohol zistený nebol, spôsobená škoda je približne 6 tisíc eur."

Neopatrnosť prináša ohrozenie života:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy