Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tínedžera na koľajisku zachytil vlak. Ľudia hovoria o zázraku
Zdielať na

Tínedžera na koľajisku zachytil vlak. Ľudia hovoria o zázraku

BANSKÁ BYSTRICA / Mladícka nerozvážnosť môže za nočnú nehodu. Na železničnej trati v Banskej Bystrici zachytil vlak iba 18-ročného mladíka. Chlapec si zrejme chcel skrátiť cestu popri zimnom štadióne. Náraz akoby zázrakom prežil.

Stalo sa to krátko pred polnocou, v okolí pri zimnom štadióne v Banskej Bystrici. Nie je jasné kam mal 18-ročný Denis namierené, no na železničnej trati bol jeho pohyb istým hazardom.

​Na koľajniciach nemal čo robiť a takmer na to doplatil. "Osobný vlak medzi Radvaňou a Banskou Bystricou zachytil muža neoprávnene sa pohybujúceho pri trati," uviedol hovorca železníc Michal Lukáč. 

Rušňovodič síce robil čo mohol, no zastaviť rozbehnutý kolos sa mu podarilo až po niekoľkých metroch. Mladíka vlak zachytil, no mal obrovské šťastie, okrem poranenej ruky sa mu akoby zázrakom nič vážne nestalo. Záchranári ho po ošetrení previezli do banskobystrickej nemocnice. "Osemnásťročný muž utrpel iba povrchové zranenia," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

"Policajná hliadka vykonala skúšku na zistenie alkoholu u rušňovodiča s negatívnym výsledkom. Z dôvodu udalosti boli zmeškané dva vlaky," dodal Lukáč. 

V priebehu mesiaca marec sa v Banskobystrickom kraji stali dve podobné vlakové nehody. Na trati Podbrezová - Dubová zachytil vlak 19-ročného mladíka potulujúceho sa po koľajniciach tak nešťastne, že mu spôsobil devastačné poranenia oboch nôh. A na tom istom úseku asi dva týždne na to, prešiel vlak 62-ročnú dôchodkyňu, ktorá do koľajiska spadla. Žena, ktorá bola podľa polície pod vplyvom alkoholu zrážku prežila.

Čo bolo príčinou nočnej nehody tentoraz zisťuje polícia. "Železničná polícia udalosť zadokumentovala ako priestupok, podľa zákona o doprave na dráhach a vec je v štádiu objasňovania," povedala Faltániová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy