Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Policajti zastavili šoféra bez vodičského preukazu. Tvrdí, že je závislý na šoférovaní
Zdielať na

Policajti zastavili šoféra bez vodičského preukazu. Tvrdí, že je závislý na šoférovaní

LUČENEC / Miroslav z obce Rapovce tvrdí, že je závislý od šoférovania, čím odôvodnil svoj ďalší prehrešok. Hoci nikdy nemal vodičský preukaz, policajti ho zase chytili za volantom. Dokonca sa ich snažil oklamať.

Vodiča (43) zastavila hliadka obvodného oddelenia. Policajti ho vyzvali, aby im predložil doklady. Tie im ale ukázať nevedel. Hliadke tvrdil, že vodičský aj občiansky preukaz stratil. Pri sebe ale nemal ani potvrdenie o strate. Policajtom sa to nepozdávalo, predviedli ho preto na políciu. "Predviedli ho za účelom zistenia jeho totožnosti, nakoľko nevedel na mieste dôveryhodne preukázať svoju totožnosť," uviedla Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. Na polícii zistili, že im nepovedal pravdu. Vydával sa totiž za niekoho úplne iného. Predstavil sa menom svojho príbuzného. "To bola taká nejaká moja prvá obranná reakcia. To som teraz prvýkrát," povedal odsúdený vodič.

To ale nie je všetko. Policajti prišli aj na to, že Miroslav nikdy nebol držiteľom vodičského preukazu a dokonca mal už dávno sedieť vo väzení. Do výkonu trestu mal nastúpiť v roku 2017. "Preverovaním bolo následne zistené, že po tejto osobe bolo vyhlásené pátranie," informovala Petra Kováčiková.

Za nerešpektovanie súdneho rozhodnutia, ako aj za neoprávnenú jazdu ho obvinili z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. "Z právneho hľadiska je to trestná vec, ja to všetko chápem. Z môjho pohľadu to predsa nie je normálne. Ja to vnímam ako chorobu alebo ako závislosť. Ako keď je niekto závislí na drogách, alebo hraní," tvrdí odsúdený vodič. 

Tvrdí, že jazdí už takmer 30 rokov a nikdy nemal vodičský preukaz. Uvedomuje si, že to nie je správne, nevie to vraj ovládať. Chce preto vyhľadať odborníka. Bol už za to aj viackrát odsúdený. Sudca ho aj teraz uznal za vinného. "Za čo mu uložil trest odňatia slobody jeden rok nepodmienečne. Zároveň uložil obvinenému trest zákazu činnosti viesť mototrového vozidla akéhokoľvek druhu v trvaní 4 rokov," povedala Nina Spurná, hovorkyňa Krajského súdu Banská Bystrica. Trestný rozkaz je právoplatný, muža eskortovali priamo do ústavu pre výkon trestu.

30-ročný vodič nabúral v obci Ľubica do stromu. Policajti zistili, že nemá oprávnenie, ale zato bol posilnený:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy